Η είσοδος της CVC στην ασφαλιστική αγορά , η εξαγορά της ΑΧΑ και οι μάχες κορυφής για μερίδια και θέσεις !

Όλα δείχνουν ότι η CVC Capital είναι προ των πυλών της Εθνικής Ασφαλιστικής.Μια εξαγορά που έχει πολλές παραμέτρους για την εξέλιξη της εταιρίας αλλά και για τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Σχετικά με την εξέλιξη της εταιρίας οι παράμετροι που έχουν ιδιαίτερη αξία είναι πως τα δίκτυα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας θα συνεργαστούν με το νέο μέτοχο και πως η Εθνική Τράπεζα θα αξιοποιήσει το bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής, μια και θα είναι αυτό για  το οποίο θα έχει κίνητρα να το εντείνει και να το αναπτύξει. Επίσης αν ο νέος μέτοχος θα προωθήσει και  θα αναβαθμίσει την απευθείας  και online  εταιρική πώληση.

Σχετικά με τον ανταγωνισμό ιδιαίτερο βάρος έχει το γεγονός ότι ό ίδιος  μέτοχος έχει και την μεγαλύτερη αλυσίδα παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας  ( Hellenic Healthcare Group) και πως θα αξιοποιήσει την σχέση  αυτή  στην πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών υγείας από την ασφαλιστική.

Μάλιστα ο κλάδος υγείας είναι από τους πιο ανoδικούς κλάδους στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης τα τελευταία χρόνια και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να είναι και στην μετά Covid-19 εποχή.

Πάντως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής σηματοδοτεί και το τέλος των τραπεζικών θυγατρικών ασφαλιστικών  που κάποτε δέσποζαν στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον μέσα στο έτος που θα ολοκληρωθεί και η εξαγορά της ΑΧΑ από την Generali αλλάζει άρδην και το εταιρικό τοπίο της αγοράς στην κορυφή φέρνοντας ανατροπές σε θέσεις και μερίδια.

Άρα, ο ανταγωνισμός θα πάρει άλλη τροπή και οι “μάχες” των πρώτων θα είναι πιο σφοδρές απ ότι τώρα.

Και βέβαια, μια οι παίκτες αυτής της κατηγορίας  είναι πολυεθνικοί,  με δεδομένη την τάση που υπάρχει διεθνώς για αποεπενδύσεις και επενδύσεις μεταξύ των σε αγορές που δεν είναι κυρίαρχοι ή που θέλουν να κυριαρχήσουν …κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα deals κορυφής στο εγγύς μέλλον. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *