Η Εθνική Ασφαλιστική και η τύχη πιθανολογούμενου Γαλλοϊταλικού deal !

  • Μπορεί η επιδημία Covid-19 να φρέναρε επιχειρηματικές και άλλες κινήσεις στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά αλλά ωστόσο δεν παύει να είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που θα προκαλέσουν αλλαγές δεδομένων στην μετά Covid-19 εποχή.
  • Ξεκινώντας από ένα βασικό δεδομένο, αν και τυπικά πάει για αρχές του νέου έτους  η ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής,  μετά και το ξεκαθάρισμα σε πρόσφατες δηλώσεις  από τον CEO της Εθνικής Τράπεζας ότι ολοκληρώνεται η αποεπένδυση στην ασφαλιστική είναι βέβαιο ότι η CVC Capital μπαίνει και στον ασφαλιστικό κλάδο.
  • Έτσι πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο πως θα διαχειριστεί την εταιρία ο νέος βασικός μέτοχος και ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες αλλαγές που θα φέρει.
  • Ένα δεύτερο δεδομένο, αλλά όχι σίγουρο, είναι τι θα γίνει με ένα άλλο deal που έπαιξε ως πληροφορία για προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ δύο πολυεθνικών ομίλων Γαλλοϊταλικής προέλευσης  για πώληση της μονάδας του πρώτου στην Ελλάδα στον δεύτερο.
  • Στην προκειμένη περίπτωση αν οι συζητήσεις αυτές “τσάκισαν” οι πληροφορίες που υπάρχουν επιμένουν ότι τουλάχιστον ο πρώτος όμιλος είναι σε διαδικασία αποεπένδυσης σε διάφορες αγορές και ενδεχομένως να είναι πάντα στα σχέδιά του να βγει από την εδώ αγορά μέχρι το 2023.


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *