Η εκλογή Γ. Χατζηθεοδοσίου στην προεδρία της ΚΕΕΕ, πως προέκυψε και τι σηματοδοτεί;

Ο αδόκητος θάνατος του Κωνσταντίνου Μίχαλου κατά κοινή ομολογία άφησε ένα τεράστιο κενό στην επιμελητηριακή κοινότητα και στο Ελληνικό επιχειρείν. 

Ο εκλιπών  πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) ήταν εκτός των άλλων ένα πρόσωπο με εμπειρία όχι μόνο στο επιχειρείν αλλά στην πολιτική και την σύνθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάλιστα είχε προκαλέσει κατά καιρούς και αντιδράσεις από την πολιτική παράταξη που προερχόταν  και ιδιαίτερα την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για τις θέσεις του και την στήριξη κάποιων επιλογών της τότε κυβέρνηση με στόχο βέβαια την στήριξη της οικονομίας.

Έτσι, κάποιοι κυρίως από το κυβερνών κόμμα είδαν ως ευκαιρία αυτή την απώλεια να προωθήσουν τόσο στη θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ όσο και της ΚΕΕΕ ένα πιο “κομματικά ορθόδοξο” επιχειρηματία.

Ωστόσο, προέκυψε η “σφήνα” του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (EEA)  που  ποτέ δεν έκρυψε  τις βλέψεις του για  την θέση αυτή και στις προηγούμενες επιμελητηριακές  εκλογές.

Έχοντας πολιτική ταυτότητα από τον χώρο  ΠΑΣΟΚ, η συνθετική και ευρείας αποδοχής δράσης του  όλα αυτά τα χρόνια στο ΕΕΑ  και στο επιχειρείν τυγχάνει της στήριξης στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και είναι εξίσου καλόπιστος συνομιλητής  με όλο το πολιτικό φάσμα  και διατυπώνει θέσεις καθαρά από την σκοπιά των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. 

Αυτά είναι τα στοιχεία που μέτρησαν ώστε η υποψηφιότητά του να στηριχθεί από πολλούς επιμελητηριακούς που έδειχναν απρόθυμοι να στηρίξουν κάποια άλλη επιλογή με χρίσμα από το κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα, λέγεται  ότι και υπουργός της κυβέρνησης σε παραγωγικό υπουργείο που έχει λόγο και αρμοδιότητα για τον τομέα των επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων, που το τελευταίο καιρό κινείται και λίγο “υπερ κομματικά” έχοντας βλέψεις για μελλοντικά ηγετικό ρόλο στο κόμμα, έβαλε “βέτο” και στήριξε την επιλογή της υποψηφιότητας του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Πάντως για τον κλάδο της ασφάλισης και της διαμεσολάβησης η διεύρυνση της παρουσίας ανθρώπων της σε θεσμούς όπως τα επιμελητήρια  είναι ένα ακόμα συν από πολλές απόψεις !  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *