Η επόμενη μέρα του λουκέτου στη Διεθνής Ενωσις

Περί τα 180.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα στην εταιρία Διεθνής Ενωσις που ανεστάλη οριστικά η λειτουργία της θα πρέπει να αναζητήσουν μέσα στο επόμενες 30 μέρες νέα ασφαλιστική εταιρία .Επίσης δεκάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία.
46346736Στην ασφαλιστική αγορά σχεδόν όλοι εκφράζουν την λύπη τους για το γεγονός , καθώς είναι η δεύτερη ασφαλιστική εταιρία που κλείνει μέσα στο χρόνο που τρέχει και οι φήμες …που τελικά δεν είναι πάντα μόνο φήμες , θέλουν και άλλες εταιρίες να έχουν την τύχη της ασφαλιστικής Διεθνής Ενωσις.
Παρότι κατά καιρούς ακούγονται προτάσεις για εξυγίανση …στην αγορά , για επενδυτές για εξαγορές κλπ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο ανταγωνισμός και η οικονομική κρίση δεν αφήνουν πλεον περιθώρια σε εταιρίες μικρών μεγεθών να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.
Απ την πλευρά της εποπτείας φαίνεται να υπάρχει σαφής θέση ότι δύσκολα θα βρεθεί εταιρία που έχει ανοίγματα στα εποπτικά της κεφάλαια και να «σωθεί» με άλλο τρόπο , πχ με επόπτη . Οπότε η λύση είναι μονόδρομος… Η εξυγίανση και κάλυψη των «ανοιγμάτων» εκ των έσω ή «ξεφόρτωμα» .
Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
Ευθύνες στην Κυβέρνηση και την εποπτεία επιρρίπτει ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στις Ασφαλιστικές Εταιρίες και ζητά από την Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών να αντιμετωπίσει το θέμα των ανέργων εργαζόμενων με απορροφήσεις από άλλες εταιρίες .Η σχετική ανακοίνωση τονίζει :
«Η «Διεθνής Ένωσις» ΕΚΛΕΙΣΕ ! Για άλλη μια φορά η Τράπεζας της Ελλάδος έδειξε τον άτεγκτο χαρακτήρα της κι έκλεισε ακόμα μια Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία. Παρά τις επανειλημμένες μας εγκλήσεις προς την Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.) να εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο και να τοποθετήσει Επίτροπο στην ασφαλιστική εταιρεία «Διεθνής Ένωσις» ο όποιος θα εξασφάλιζε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, θα φρόντιζε για την διαφύλαξη των αποθεματικών της και θα αντιμετώπιζε τις παθογένειες της προστατεύοντας τους καταναλωτές και τους εργαζομένους και γενικότερα την ασφαλιστική πίστη αντ’ αυτού προέβει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας και οδήγησε στην αβεβαιότητα γύρω στις 200.000 ασφαλισμένους της και στην ανεργία 220 συναδέλφους και τις οικογένειες τους.

Επιτέλους , πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι οι αδιέξοδες πολιτικές που ασκεί δια μέσου της Τράπεζας της Ελλάδος και που δεν έχουν σαν στόχο την πρόληψη αλλά την καταστολή αφήνουν απροστάτευτη την Ελληνική ασφαλιστική αγορά, δημιουργούν ανασφάλεια στους καταναλωτές και εξωθούν στην ανέχεια και την ανεργία χιλιάδες εργαζομένους. Ζητούμε, λοιπόν, από την Πολιτεία να αλλάξει προσανατολισμό, να αφήσει τις αντεργατικές πολιτικές και να προβεί στην εφαρμογή εκείνων των μέτρων που θα προλαμβάνουν τις εσφαλμένες διοικητικές κινήσεις των εταιρειών , θα προστατεύουν τους καταναλωτές, θα περιφρουρούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας.

Απαιτούμε, τέλος, από την Ε.Ε.Α.Ε. να ενσκήψει στο πρόβλημα των απολυμένων και να λάβει μέριμνα ώστε οι εταιρείες που θα καρπωθούν την παραγωγή που είχε η «Διεθνής Ένωσις» να απορροφήσουν και τους εργαζόμενους που την εξυπηρετούσαν».

Μοιραστείτε το !


- Γράψε ένα σχόλιο

 1. καλημερα,

  κροκοδειλια δακρυα, απο ολους!
  η καινουρια καραμελα ακουει στο βαρυγδουπο ονομα ΕΠΟΠΤΗΣ.
  Εποπτης σε εταιρεια με 27,000,000€ διαπιστωμενο ελλειμα απο παρελθοντα ετη, να κανει τι ακριβως? μαλλον μαγο χρειαζοντουσαν οι ανθρωποι.

  οι πρακτικες της εταιρειας παντως..γνωστες σε ολους και μην ακουω για τους…καυμενους τους ασφαλιστες η ακομη ακομη και τους ασφαλισμενους.
  μαζι τα φαγανε..

  κριμα για τους υπαλληλος, μονο αυτους!

  Reply
 2. καλησπέρα,

  Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι τύποι σαν τον JTF και μας ανοίγουν τα μάτια!!!

  Κύριε τάδε δεν μας ενδιαφέρει τι άκουσες για τις πρακτικές τις εταιρείας από τον περιπτερά και τον μανάβη σου, αλλά ούτε και την άποψη σου για το ποιός έφαγε. Δυστυχώς κάτι τέτοιες παιδαριώδης απόψεις ακούνε οι masterαδες της ΔΕΙΑ και αποφασίζουν συλήβδην να εξισώσουν τους λίγους που τα τρώνε με τους υπόλοιπους τίμιους βιοπαλεστές. Όσο για την καραμέλα κάνε τον κόπο να διαβάσεις τον ν. 400/70 και τις τροποποίησεις του.
  Τέλος έχε υπόψιν σου ότι τα ασφάλιστρα από τους 50 δήμους πανελλαδικά, τις ζημιές του επικουρικού και την αναξιοπιστία της ασφαλιστικής πίστης θα την πληρώσεις ΚΑΙ εσύ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δεν έφαγες από αυτη την εταιρεία ή από κάποια άλλη.

  Καλή συνέχεια

  Reply
 3. Και το “καυμενος” είναι λάθος ανορθόγραφε…. άνοιξε κανα λεξικό και δες πως γράφεται σωστά, παπαγαλάκι!

  Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *