Η Εuroins απαντά στην ΤτΕ για την μη έγκριση της για την εξαγορά της Credit Agricole Life

Ο ασφαλιστικός όμιλος Euroins Insurance Group (EIG) δήλωσε την Πέμπτη ότι η αρνηση της ελληνικής κεντρικής τράπεζας για την προτεινόμενη από τον όμιλο εξαγορά της Credit Agricole Life με έδρα την Αθήνα είναι αδικαιολόγητη και δεσμεύεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα μέσω του τοπικού της υποκαταστήματος.

“… Η EIG θεωρεί ότι τα επιχειρήματα της ελληνικής κεντρικής τράπεζας δεν περιγράφονται με επαγγελματικό τρόπο, ενώ η όμιλος πιστεύει ότι η ελληνική ρυθμιστική αρχή δεν έχει εφαρμόσει τα κριτήρια για την αξιολόγηση της EIG με το απαιτούμενο βάθος, αντικειμενικότητα και ακεραιότητα όπως το άρθρο 59 της οδηγίας Φερεγγυότητα ΙΙ ορίζει, “δήλωσε η EIG σε δήλωση.

Επίσης, η EIG αναφορικά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην απόφασή της τονίζει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η EIG θα αναλύσει προσεκτικά την απόφαση της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής και θα αποφασίσει περαιτέρω για τα επόμενα κατάλληλα βήματα».

Στις 21 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι δεν εγκρίνει την προτεινόμενη απόκτηση 100% της Credit Agricole Life από την EIG. Η ρυθμιστική αρχή εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τη σταθερότητα του ομίλου, καθώς και την έλλειψη τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα της ασφάλισης ζωής.

Η EIG αρχικά προσπάθησε να εξαγοράσει την Credit Agricole Life και το 2016, αλλά η εξαγορά μπλοκαρίστηκε από την ελληνική κεντρική τράπεζα, η οποία ανέφερε τα κεφάλαια της φερεγγυότητας της ρουμανικής μονάδας της EIG ως αιτία της απόφασής της.

Πηγή : seenews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *