Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών στα ασφάλιστρα πλήττει τις ασφαλιστικές, ευνοεί τις Τράπεζες

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση περάσει τις διατάξεις για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών στα ασφάλιστρα ζωής και υγείας, αλλά και την φορολόγηση των ομαδικών συμβολαίων θα πληγεί ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών.
Όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ύφεσης, με σημαντικές απώλειες στον κλάδο των ιδιωτικών ασφαλίσεων κύρια σε προϊόντα ζωής και συντάξεων, και εξαιτίας των εξαγορών ( σπάσιμο συμβολαίων) , η κατάργηση και των φοροαπαλλαγών θα αποβεί μοιραία για τον κλάδο.
Κιαυτό γιατί θα υπάρξει στροφή προς τα καταθετικά προϊόντα των τραπεζών, καθώς οι ασφαλιστικές θα χάσουν το μοναδικό πλεονέκτημα των φοροαπαλλαγών που είχαν να προωθούν τα συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα, σε καλύτερη θέση από τις τράπεζες.
Επιπλέον το άλυτο θέμα της επαγγελματικής ασφάλισης και της συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιριών στην λειτουργία και διαχείριση των Επαγγελματικών Ασφαλιστικών Ταμείων, με την παροχή και κινήτρων φοροαπαλλαγών , βαλτώνει περισσότερο την ανάπτυξη του κλάδου.
Έτσι, εκτιμάται ότι ενδεχομένως κάποιες πολυεθνικές που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα προκειμένου να κατοχυρώσουν μελλοντικά συμμετοχή τους σε επαγγελματικά ταμεία και συντάξεις , να αποσυρθούν ή να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους.
Πάντως, ανεξάρτητα από τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα των φοροαπαλλαγών και των αλλαγών που ζητούν οι ασφαλιστικές στα θέματα των επαγγελματικών συντάξεων, η Ελλάδα θεωρείται ακόμα αγορά με μέλλον.
Μπορεί οι Έλληνες να έχουν χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση και τα κατά κεφαλήν ασφάλιστρα να ήταν το 2011. $608. σύμφωνα με την Swiss Re Sigma, ωστόσο οι εκτιμήσεις είναι ότι εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση, που τα αποτελέσματα θα φανούν σε μερικά χρόνια, θα υπάρξει στροφή προς την ιδιωτική ασφάλισηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *