Η “καταιγίδα” αλλαγών CEO σε κορυφαίους παίκτες της ασφαλιστικής αγοράς …και τι σηματοδοτούν

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Άλλες αναμενόμενες άλλες απρόοπτες οι αλλαγές των τελευταίων ημερών στην ηγεσία κορυφαίων εταιρικών παικτών δείχνουν πως οι μέτοχοι των μητρικών πολυεθνικών ομίλων  έχουν απαιτήσεις για πιο αποτελεσματικές κινήσεις στην απόδοση των επενδύσεων  τους στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Έτσι είδαμε από την ΝΝ Hellas να αποχωρεί αιφνιδιαστικά η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, ενώ η θητεία της εκεί κρίνεται ως η πιο επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια, τόσο με την βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας όσο και με την εξαγορά της Metlife, που την καθιερώνει ως την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στις ασφάλειες ζωής στην χώρα.

Παρ όλα αυτά φαίνεται ότι οι Ολλανδοί μέτοχοι έχουν  άλλα πλάνα ή προσδοκίες με αποτέλεσμα   η συνεργασία τους με την κ Πολιτοπούλου να διακοπεί. Τώρα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί νέος CEO , καθώς τέλος του μήνα αποχωρεί η κ. Πολιτοπούλου.

Οι φήμες λένε ότι η λύση θα δοθεί προσωρινά με ένα από τα δύο στελέχη που προέρχονται από τον μητρικό όμιλο και είναι στην NN Hellas. Συγκεκριμένα οι Gabor Szegedi , Γενικός Οικονομικός Διευθυντής  και Frederick Lathioor  Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου.

Αν επιλεγεί η λύση αυτή τότε είναι σίγουρο ότι οι Ολλανδοί μέτοχοι θα αναζητήσουν λύση για μελλοντικό αντικαταστάτη της κ Πολιτοπούλου από την ελληνική αγορά με ανοιχτές πάντα τις πληροφορίες που θέλουν την κ. Φίλιππα Μιχάλη , που αποχωρεί τέλος του έτους από την Allianz Ελλάδος, να είναι πιθανή αντικαταστάτρια της με δεδομένο ότι έχει μια πολύχρονη εμπειρία σε αντίστοιχου βεληνεκούς πολυεθνικό όμιλο στην χώρα.

Στην Εθνική Ασφαλιστική επίσης οι αλλαγές είναι ραγδαίες από τον νέο μέτοχο την CVC Capital. Οι πληροφορίες για την έλευση του Robert Gauci επιβεβαιώθηκαν και επισήμως αφού ανακοινώθηκε ότι από την 1/1/2023 θα είναι CEO της μεγαλύτερης Ελληνικής ασφαλιστικής εταιρίας.

Η κίνηση αυτή του επενδυτικού Fund, CVC ,δείχνει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο, επιχειρησιακά και λειτουργικά, ασφαλιστικής εταιρίας από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική.

Στην Allianz με την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης και την ενοποίηση των δύο εταιριών, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, προχώρησαν στην ανάθεση της θέσης του CEO και της θυγατρικής τους  από την 1/1/2023  στον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο.

Άλλωστε με την συμφωνία της εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Πίστης είχε ανακοινωθεί ότι  ο κ. Γεωργακόπουλος  θα είναι CEO της νέας ενιαίας εταιρίας ( Allianz Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Πίστης) και όλα δείχνουν ερμηνεύοντας και την τελευταία ανακοίνωση ότι η επωνυμία της θα είναι Allianz.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, η νεά εταιρεία θα ονομάζεται ‘ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ’ Και με μικρά εταιρεία του Ομίλου Allianz….Οπότε, ο γέρος κρατάει ΚΑΙ διοίκηση ΚΑΙ επωνυμία. Η απερχόμενη CEO δεν συμμετείχε καθόλου στις διαπραγματέυσεις, απλά της το ανακοίνωσαν, με οτι αυτό σημαίνει σε όρους εμπιστοσύνης….επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *