Η κατανομή των Νoμών με βάση την συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων που διαμορφώνουν και τα ασφάλιστρα

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Στην  Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος  για το 2021  περιλαμβάνεται χάρτης σχετικά με την συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων στους νομούς της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες χρησιμοποιούν παραμετροποίηση στην τιμολόγηση των ασφαλίστρων ανά γεωγραφική περιοχή και η συχνότητα ή μη της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι ένας βασικός παράγοντας που διαμορφώνει τα ασφάλιστρα.

Όπως προκύπτει από τον συγκεκριμένο χάρτη  για το 2021 η μεγάλη συχνότητα ζημιών  από τροχαία ήταν στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης , Αχαΐας και Ηρακλείου Κρήτης ( κόκκινο χρώμα).

Η αμέσως μετά κατηγορία είναι η νομοί με αυξημένη συχνότητα ατυχημάτων και ζημιών που έχουν χρώμα κίτρινο  στον χάρτη, και ακολουθούν δύο ακόμη κατηγορίες με μέτρια συχνότητα, πορτοκαλί χρώμα και με μικρή συχνότητα πράσινο χρώμα.

Επιπλέον από τα στοιχεία της ΕΑΕΕ για το 2021 προκύπτει ότι το 70,77 % των ασφαλισμένων οχημάτων είναι ΙΧ αυτοκίνητα και ταξί , το 14,40 Μοτοσυκλέτες , το 14,83% Φορτηγά, Λεωφορεία και Αγροτικά. 

Σχετικό Θέμα : Το 2021 ασφαλίστηκαν λιγότερα σχεδόν κατά 100.000 αυτοκίνητα από το 2019!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *