Η κρίση στην Ευρωζώνη έπληξε τα κέρδη των ασφαλιστικών


«Χτύπημα κάτω από την ζώνη» δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά τους αποτελέσματα, που καταδεικνύουν μειώσεις στο εισόδημα, συνδεδεμένες με τις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
H ανακούφιση κατά κάποιον τρόπο ήλθε από τις αναδυόμενες αγορές, ενώ ανάμεσα στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβανόταν η Allianz.

Τόσο η Zurich Insurance όσο και η RSA Insurance κατέγραψαν πτώση κερδών στο κλάδο γενικών ασφαλειών το 2012, η οποία αποδίδεται στις χαμηλές πτήσεις των ομολόγων. Εν τούτοις και οι δύο ασφαλιστικές είδαν αυξήσεις στα ασφάλιστρα λόγω ανόδου των επιτοκίων σε ΗΠΑ και βελτίωσης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων .

Στην διάρκεια του 2012 η Zurich εμφάνισε κέρδη 3,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% συγκριτικά με το 2011. Ωστόσο, τα κέρδη από τις γενικές ασφάλειες υποχώρησαν κατά 7% στα 2,1 δισ. ευρώ, προκαλώντας πτώση 10% στα αντίστοιχα από επενδύσεις και πτώση αποθεματικών. Τα αποθεματικά της Zurich διαμορφώθηκαν στα 571 εκατ. δολάρια το 2012 συγκριτικά με 1,3 δισ. δολάρια το 2011.
Πάντως, παρά τις ζημιές από το τυφώνα Sandy και τα προβλήματα της Ευρώπης η εταιρία κατέγραψε ισχυρή κερδοφορία. Η διαφοροποίηση ανά προϊόν και γεωγραφική περιοχή αποτέλεσε συστατικό επιτυχίας.

Αντιμέτωπη με πτώση κερδών ήρθε και η Βρετανική RSA. To λειτουργικό της αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 684 εκατ. στερλίνες το 2012 σε σχέση με727εκατ. στερλίνες το 2011, λόγω της πτώσης του εισοδήματος από επενδύσεις, αλλά και των φυσικών καταστροφών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ζημιές από σεισμούς στην Ιταλία.
Οι μειωμένες αποδόσεις των ομολόγων είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση των του εισοδήματος από επενδύσεις κατά 11% σε 431 εκατ. λίρες. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς ασφάλιση της RSA διαμορφώθηκε στο 95,4%, σε σχέση με 94,9% το 2011, ωστόσο στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το αποτέλεσμα στο underwriting, στα 375 εκατ. λίρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η AXA Corporate Solutions, ο ασφαλιστικός βραχίονας του γαλλικού ομίλου ΑΧΑ κατάφερε να αυξήσει το κύκλο εργασιών της, να γράψει κέρδη και να παραμείνει εντός των στόχων που είχε θέσει.
Πηγή: sofokleousin.gr

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *