Η λύση στο πρόβλημα των ζημιωθέντων Ασπίς και CV

Λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η υπόθεση των ασφαλιστικών εταιριών Ασπίς Πρόνοια και CV ζητούν οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι των δύο ασφαλιστικών.
Όπως επισημαίνουν, σε σχετική τους ανακοίνωση η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος με την συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιριών, που αναφέρει και η έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος ,απαιτεί λύση και στο πρόβλημα αυτό που έπληξε την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ , επισημαίνονται και τα εξής :
«Είναι αξιοπερίεργο και θέμα έρευνας το πώς αφήσαμε ένα απολύτως διαχειρίσιμο πρόβλημα να ξεφύγει και να γίνει το μεγαλύτερο καρκίνωμα της Ελληνικής αγοράς. Αν υποθέσουμε όμως ότι το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε την υπόθεση ήταν άσχετο ή ανίκανο, πολύ χειρότερη ήταν η αντιμετώπιση από την ίδια την ασφαλιστική αγορά η οποία δεν μπόρεσε να προβλέψει την αυτονόητη κατάληξη των πραγμάτων, παρά μόνο φρόντισε με ζήλο να κληρονομήσει το μερίδιο αγοράς των ανακληθεισών εταιρειών καθώς και τους διαμεσολαβούντες που την στελέχωναν.
Η αποδοχή της πραγματικότητας, αυτής και η συνειδητοποίηση ότι η επίλυση του προβλήματος θα επουλώσει σταδιακά τα τραύματα του θεσμού, θα βοηθήσει την αγορά να πάρει πίσω τα κεκτημένα, να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αρμόζει και τέλος να ανακτήσει την αξιοπιστία της.
Ο Σύλλογός μας έγκαιρα καίρια και τεκμηριωμένα, από την αρχή του προβλήματος μέχρι και σήμερα, έχει κάνει προτάσεις οι οποίες θα έλυναν άμεσα το πρόβλημα και θα βοηθούσαν την Ελληνική ασφαλιστική αγορά και κατ’ επέκταση την Ελληνική οικονομία να έχει τεράστια οφέλη. Δυστυχώς η μυωπική αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους και η στενή γραφειοκρατική αντίληψη που κατατρέχει όλους τους αποφασίζοντες έχουν οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πλέον όλα αυτά έχουν γίνει σαφή και κυρίως πιεστικά. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα στην βάση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει. Διαφορετικά η έναρξη διαβούλευσης για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα είναι σαν την έναρξη χτισίματος ουρανοξύστη χωρίς θεμέλια ή σαν την εκκίνηση μαραθωνίου χωρίς προηγούμενη προετοιμασία του δρομέα.»

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *