Η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο η Ευρώπη

Με μερίδιο 33% της παγκόσμιας αγοράς, η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη στην κόσμο, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική (30%) και την Ασία (29%).
Τα ασφάλιστρα ζωής κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ευρώπη, ωστόσο υπάρχουν αποκλίσεις ανά χώρα και μέσα στο 2012 οι ασφαλιστικές ζωής κατέβαλλαν 646 δις ευρώ στους ασφαλισμένους ενώ, στις ασφάλειες γενικών ασφαλειών κατέβαλαν 313 δις ευρώ σε αξιώσεις αποζημιώσεων εκ των οποίων τα 100 δις ευρώ προήλθαν από το κλάδο αυτοκινήτου, τα 92 δις ευρώ από το κλάδο της υγείας και τα 53 δις ευρώ από το κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων.
Στο 2012 τα ασφάλιστρα ζωής ως προς την αναλογία του ΑΕΠ ελαφρώς παρουσίασαν μία αύξηση 7,7% ενώ, το ποσοστό αυτό διαφέρει ανά χώρα αντιστοιχώντας στο 1,3% στην Ρουμανία και στο 13,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο.
4747462626
Η μέση δαπάνη για ασφάλιστρα στην Ευρώπη το 2012 ανήλθε στα 1,860 ευρώ συγκριτικά με 1,539 ευρώ προς 10ετίας. Η κατά κεφαλή δαπάνη για ασφαλίσεις στην Ευρώπη διαμορφώνεται στα 1,098 ευρώ για ασφαλίσεις ζωής και 762 για γενικές ασφάλειες. Περίπου το ¼ των Ευρωπαίων πολιτών είναι καλυμμένοι ιδιωτικά έναντι ιατρικών συμβάντων
Το 2012 λειτουργούσαν περισσότερες από 5 300 ασφαλιστικές εταιρίες και η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία απασχολεί περισσότερους από 930 000 ανθρώπους άμεσα. Υπάρχουν, επίσης, περίπου 1 εκατομμύριο εξωτερικοί συνεργάτες και διαμεσολαβητές ασφαλίσεων.
Ποιο διαδεδομένα κανάλια πώλησης είναι οι μεσίτες οι πράκτορες και οι τράπεζες (bancassurance).
Το Bancassurance ( τράπεζες ) σαν κανάλι διανομής έχει αναπτυχθεί παράλληλα με τις επιχειρήσεις ασφαλίσεων ζωής κατά την τελευταία δεκαετία και είναι σήμερα το κύριο κανάλι διανομής ασφαλίσεων της ζωής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης σημαντικό ρόλο στην διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής έχουν οι πράκτορες και οι μεσίτες. Στις ασφαλίσεις ζωής οι άμεσες πωλήσεις μέσω υπαλλήλων ή εξ αποστάσεως πωλήσεις είναι λιγότερο ανεπτυγμένες. Αντίθετα με τις ασφαλίσεις ζημιών που είναι πιο ανεπτυγμένες μέσω αυτών των καναλιών διανομής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *