Η μικροκινητικότητα και η ηλεκτροκίνηση δημιουργούν ανάγκες για νέα ασφαλιστικά προϊόντα

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Τα ηλεκτρικά πατίνια και τα  ηλεκτρικά ποδήλατα καθιερώνονται πλέον ως εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και μικροκινητικότητας.

Ως μέσα μετακίνησης δεν υπάγονται στις κατηγορίες των οχημάτων που υποχρεωτικά ασφαλίζονται για αστική ευθύνη, ωστόσο οι ασφαλιστικές εταιρίες έρχονται να δώσουν ασφαλιστικές λύσεις για τους χρήστες τους, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από νέους κινδύνους και ατυχήματα, προσφέροντας αντίστοιχες καλύψεις.

Πέρυσι η Allianz ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την  line που  είναι παγκόσμιος ηγέτης σε  λύσεις έξυπνης κινητικότητας.

Σύμφωνα με την τότε  ανακοίνωση η Lime και η Allianz έχουν ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης που θα παρέχει αυτόματα στους αναβάτες της Lime δύο τύπους ασφάλισης: Προσωπική ασφάλιση ατυχημάτων και ασφάλιση αστικής ευθύνης, χωρίς επιπλέον κόστος. 

Αυτό σημαίνει ότι οι αναβάτες μπορούν  χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρονικό πατίνι της  Lime και να οδηγούν χωρίς ανησυχία γνωρίζοντας ότι προστατεύονται.

Σχετικό θέμα εδώ: Στρατηγική συνεργασία της Allianz με την Lime για την ασφάλιση των αναβατών σε ηλεκτρικά πατίνια

Πρόσφατα η Ergo Γερμανίας ανακοίνωσε ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν την  ασφάλιση e-bike ( ηλεκτρικό ποδήλατο)  με πλήρη κάλυψη όλων των κινδύνων που ισχύει σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας για το λανσάρισμα αυτού του νέου ασφαλιστικού προϊόντος έλαβε υπόψη τους εξής παράγοντες:

Την αλματώδη αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών ποδηλάτων στη Γερμανία, κύρια μέσα στην διάρκεια των lockdown για την πανδημία Covid-19, την διαφοροποίηση του κόστους σε σχέση με τα κλασικά ποδήλατα, τις βλάβες στις μπαταρίες, αλλά να το ενδεχόμενο ο χρήστης από μία βλάβη στο δρόμο να μην μπορεί να συνεχίσει την μετακίνησή του .

Σε αυτούς τους νέους κινδύνους και απρόοπτα από την χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου η ασφαλιστική εταιρία παρουσίασε ένα εντελώς διαφοροποιημένο προϊόν ασφάλισης από αυτά που υπάρχουν για τα κλασικά ποδήλατα. 

Σχετικό θέμα εδώ: ERGO Γερμανίας -Ασφάλιση για τα ηλεκτρικά (e-bike) ποδήλατα με παγκόσμια κάλυψη όλων των κινδύνων

Από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις προκύπτει ότι η ηλεκτροκίνηση , οι νέες τεχνολογίες στα οχήματα και η ανάπτυξη της μικροκινητικότητας δεν αλλάζει μόνο τα στάνταρ στο τρόπο ασφαλιστικής  κάλυψης που υπάρχουν για τα κλασικά οχήματα αλλά δημιουργεί νέες ανάγκες για καλύψεις που μέχρι τώρα μπορεί να ήταν άγνωστες ή περιττές.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *