Η ΟΑΣΕ για το Επικουρικό Ταμείο ΤΕΑΑΠΑΕ

Η ΟΑΣΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν για τις εξελίξεις στο Επικουρικό Ταμείο μας (ΤΕΑΑΠΑΕ), στα οποία παρουσιάζονται οι απόψεις και οι προτάσεις της ΕΑΕΕ σχετικά με το θέμα, δηλώνει τα παρακάτω:
1) Ήδη από τα τέλη του 2011, όταν πληροφορηθήκαμε τις επικείμενες αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο για την «τύχη» του ΤΕΑΑΠΑΕ.
2) Από τις αρχές του 2012 και μέχρι να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο η ΟΑΣΕ (και μόνο αυτή από όλο τον κλάδο) με τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις της, εξασφάλισε την νομική δυνατότητα του Ταμείου μας, να μην ενταχθεί στο νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
3) Έγκαιρα η ΟΑΣΕ (αρχές Μαΐου 2012) κατέθεσε την σχετική αίτηση προς το αρμόδιο υπουργείο, δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίηση του Ταμείου μας.
4) Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, κάλεσε την ΕΑΕΕ σε συνεργασία για την αντιμετώπιση των διαδικαστικών και οικονομικών θεμάτων, που είχαν σχέση με την έναρξη και το σχεδιασμό της πορείας ανεξαρτητοποίησης, η οποία βάσει του νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012, έτσι ώστε από 1/1/2013 το Ταμείο μας να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, που λειτουργεί τόσα χρόνια.
5) Η Ομοσπονδία, επειδή ο χρόνος προετοιμασίας είναι περιορισμένος, ήδη έχει ολοκληρώσει, με δικές της δαπάνες και σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, την απαιτούμενη από τον νόμο αναλογιστική μελέτη και το σχέδιο καταστατικού του «νέου» Ταμείου, τα οποία θα γνωστοποιήσει στους εργοδότες και τους συνταξιούχους μας (λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις τους), και θα τα υποβάλλει στο αμέσως επόμενο διάστημα στο υπουργείο για έγκριση.
6) Τέλος η ΟΑΣΕ σε συνεννόηση με τους συνεργάτες της και τις υπηρεσίες του ΤΕΑΑΠΑΕ ξεκίνησε την διαδικασία σχεδιασμού της λειτουργίας του Ταμείου μας μετά την 1/1/2013.
Σημειώνουμε ότι, παρά τις επανειλημμένες και από μηνών οχλήσεις μας, η ΕΑΕΕ μόλις την 1 Οκτωβρίου 2012, απέστειλε επιστολή με την οποία ορίζει κάποιους εκπροσώπους της για να συνεννοηθούν με την ΟΑΣΕ στα θέματα που αφορούν στο Επικουρικό Ταμείο μας. Αναμένουμε την έμπρακτη απόδειξη των αναφερομένων τόσο στην επιστολή όσο και στις κατά καιρούς προφορικές δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΑΕΕ, περί δημιουργίας κλίματος συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων του κλάδου.
Υπενθυμίζουμε βέβαια αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί με τις μέχρι σήμερα ενέργειες τόσο της ΕΑΕΕ όσο και πολλών μελών της. Περίτρανη απόδειξη η αδιαλλαξία της εργοδοσίας για την υπογραφή μιας κλαδικής ΣΣΕ, που θα εξασφαλίζει κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας στους εργαζόμενους, καθώς επίσης και η αρκετά καθυστερημένη αντίδρασή της στις προσκλήσεις μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ΤΕΑΑΠΑΕ.
Τέλος επισημαίνουμε προς όλους τους ασχολούμενους με τις εξελίξεις στον κλάδο μας και ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν τους εργαζόμενούς και τους συνταξιούχους του, ότι καλό είναι να ενημερώνονται και για όσα ήδη έχουν γίνει από την ΟΑΣΕ, τα οποία γνωστοποιούνται και με τις ανακοινώσεις της (οι οποίες δυστυχώς δεν δημοσιεύονται πάντα) και όχι μόνο από πληροφορίες για όσα, πιθανά, πρόκειται να γίνουν. Έτσι θα αποφεύγουν και τους κινδύνους ελλιπούς ή ανακριβούς πληροφόρησης προς τους αναγνώστες τους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *