Η Οδηγία IDD αλλάζει το τοπίο στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Στο συμπέρασμα ότι η νέα οδηγία «IDD», που εισάγεται στην ελληνική νομοθεσία αλλάζει ριζικά το σκηνικό στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κατέληξε η ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε την Πέμπτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του κλάδου, τονίστηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του ΕΕΘ είναι να καταστεί αρωγός στην πληρέστερη ενημέρωση το και επιμόρφωση των μελών του επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τόνισε στην εισήγηση της η πρόεδρος της Επιτροπής Ματίνα Σιώχου, που αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της επιτροπής, που περιλαμβάνουν δωρεάν σεμινάρια για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και στις παρεμβάσεις της για θέματα φορολογικά και ασφαλιστικά, καθώς και στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στην παρέμβαση του ο συντονιστής της επιτροπής και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ και υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κυρ. Μερελής τόνισε την απόλυτη στήριξη του ΕΕΘ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για την εφαρμογή της οδηγίας IDD, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της επιτροπής, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου στη Θεσσαλονίκη.
«Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη Οδηγία επιφέρει σημαντικές αλλαγές για τις οποίες όλοι οι επαγγελματίες του χώρου θα πρέπει να ενημερωθούμε σωστά. Και το ΕΕΘ φιλοδοξεί να είναι πρωτοπόρος αυτής της προσπάθειας», τόνισε από την πλευρά του ο Κων. Λάσκος, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
Οι δύο εισηγητές:
Η Μυρτώ Χαμπάκη Μυρτώ (ΔIEΘNH Project OMIΛOY & Solvency II, OMIΛOΣ ARAG), στην εισήγηση της αναφέρθηκε αναλυτικά στα άρθρα της οδηγίας και στο νέο εργασιακό πλαίσιο που δημιουργείται πλέον, καθώς και στην αναγκαιότητα για γρήγορη και σωστή προσαρμογή του κλάδου στη νέα οδηγία.

Ο Δημ. Γαβαλάκης Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος της επιτροπής ασφαλιστικών θεμάτων του ΕΕΑ, με τη συμβολή του στη διαμόρφωση της IDD και τον εκσυγχρονισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ανέδειξε τις επιτυχίες που κερδήθηκαν για την διαμεσολάβηση, παρουσίασε τις αλλαγές που εισάγει η νέα νομοθεσία αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν στις ανανεώσεις των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος στα πλαίσια των επιμελητηρίων.Η Μυρτώ Χαμπάκη Μυρτώ (ΔIEΘNH Project OMIΛOY & Solvency II, OMIΛOΣ ARAG),

Στο τέλος απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους για τη νέα νομοθεσία και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή για τον κλάδο.

Φωτογραφία από αριστερά: Η πρόεδρος της Επιτροπής για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση του ΕΕΘ Ματίνα Σιώχου, ο Δημ. Γαβαλάκης Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η Μυρτώ Χαμπάκη Μυρτώ (ΔIEΘNH Project OMIΛOY & Solvency II, OMIΛOΣ ARAG)
Σ.Σ To asfalisinet.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *