Η Οικογένεια Benetton πίσω από την προσπάθεια να μείνει σε Ιταλικά χέρια η Generali

Μια ομάδα ιταλικών επενδυτών με επικεφαλής την οικογένεια Benetton βρίσκονται πίσω από μια προσπάθεια να παραμείνει ο ασφαλιστικός όμιλος Generali στα ιταλικά χέρια.

Η Generali, τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη, φημολογείται ότι αποτελεί πιθανό στόχο για μεγαλύτερους ανταγωνιστές – συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας AXA και της  Zurich Insurance. Ωστόσο, η οικογένεια Benetton είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη Generali ως ιταλική εταιρεία. Το Reuters ανέφερε ότι η Edizione, η οικογενειακή εταιρεία χαρτοφυλακίου Benetton, αύξησε πρόσφατα το μερίδιό της στην ασφαλιστική , με πρόσθετες επενδύσεις από τους Ιταλούς επιχειρηματίες Francesco Gaetano Caltagirone και Leonardo Del Vecchio.

“Με τον Caltagirone και το Del Vecchio δημιουργούμε μαζί ένα καλό ιταλικό μέτωπο”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Luciano Benetton, (φωτογραφία) ένα από τα τέσσερα αδέλφια που ίδρυσαν τη βιομηχανική αυτοκρατορία Benetton. “Έχουμε μία  αξιόλογη ιταλική συμμετοχή που, και οι τρεις μαζί, θέλουμε να αυξηθεί.

“Πιστεύουμε ότι η Generali πρέπει να παραμείνει ιταλική εταιρεία”.

Πηγή: insurancebusinessmag.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *