Η ολοκλήρωση των δύο μεγάλων deals της αγοράς και η επέκταση της Βουλγαρικής Euroins

Καθώς κλείνει η χρονιά που άλλαξε τον εταιρικό χάρτη στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά και το 2022 προβλέπεται εξίσου ενδιαφέρον.

Μέσα στην χρονιά που κλείνει η ΑΧΑ αποχαιρέτησε την Ελληνική ασφαλιστική  αγορά καθώς  έκλεισαν και τα τυπικά της μεταβίβασης στην Generali και οσονούπω θα ενσωματωθεί  πλήρως λειτουργικά στην Generali Hellas .

Τα άλλα δύο ανακοινωθέντα deals αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC Capital και της MetLife στο όμιλο ΝΝ  πάνε για ολοκλήρωση μέσα στο 2022.

Η μεν MetLife θα μεταβιβαστεί στην NN Hellas, σύμφωνα με την ανακοίνωση εξαγοράς της από τον όμιλο ΝΝ, μέσα στο 2022 η δε Εθνική Ασφαλιστική θα περάσει στον νέο μέτοχο μέσα στο 2022 εφόσον δοθούν οι πολυαναμενόμενες εποπτικές εγκρίσεις.

Εγκρίσεις που σκοντάφτουν σε ελέγχους κύρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού   αν παραβιάζουν αντιμονοπωλιακούς κανόνες με δεδομένη την μεγάλη τοποθέτηση της CVC Capital στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας , μετά και από σχετικές αναφορές.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε προφήτες μάλλον θα βρεθεί λύση να ξεπεραστεί η όλη διαδικασία και ήδη υπάρχουν φήμες για κάποια σενάρια που είναι σε εξέλιξη.  

Παράλληλα μέσα στη νέα χρονιά που θα τρέξει σε μερικές βδομάδες ένας βαλκανικός παίκτης η EUROINS, ασφαλιστικός βραχίονας του επενδυτικού ομίλου Eurohold Bulgaria, που ξεκίνησε στην Ελληνική αγορά πριν λίγα χρόνια ως ασφαλιστική Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) στην αστική ευθύνη  αυτοκινήτου και έγινε υποκατάστημα πέρυσι, επεκτείνεται.

Συγκεκριμένα από τις αρχές του Δεκέμβρη παρέχει πακέτα με ασφαλιστικές καλύψεις και πέρα της αστικής ευθύνης στην ασφάλιση αυτοκινήτου ενώ μπαίνει και σε άλλους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις  του  CEO του Υποκαταστήματος, κ. Evgeny  Ignatov, μέσα στο 2022 θα επεκταθεί στους κλάδους  Ασφάλισης Υγείας και Ασφάλισης Περιουσίας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *