Η πρεμιέρα της Interlife στο ΧΑΑ, το σήριαλ της Εθνικής Ασφαλιστικής και το deal της εξαγοράς της AXA

Κάθε άλλο παρά στασιμότητα μπορεί να πούμε ότι υπάρχει στην ασφαλιστική αγορά και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών.

Εξελίξεις που μπορεί να ήταν δρομολογημένες από καιρό αλλά έτρεξαν το τελευταίο διάστημα προκαλούν ενδιαφέρον εντός και εκτός κλάδου.

Η Interlife Ασφαλιστική από σήμερα είναι στο ταμπλό του XAA με τιμή  έναρξης της μετοχής στα  3.48 ευρώ και με ελεύθερα τα όρια διακύμανσης τις πρώτες τρεις μέρες.

Με δεδομένο ότι η είσοδος της Ιnterlife στο ΧΑΑ δεν έχει γίνει για άντληση κεφαλαίων το ενδιαφέρον στρέφεται στην υποδοχή της από τους επενδυτές  και κάποιοι βλέπουν  την τιμή του τίτλου  να “τρέχει” μεσοπρόθεσμα ανοδικά.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η μετοχή της INTERLIFE είναι ο πρώτος νέος τίτλος που μπαίνει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου μετά από  τριάμισι χρόνια.

Σε μια άλλη δρομολογημένη εξέλιξη στην αγορά και με “άρωμα” χρηματιστηρίου αυτή της πώλησης του 80 % της Εθνικής Ασφαλιστικής οι  πληροφορίες που διαρρέουν  προκαλούν σύγχυση.

Το επενδυτικό fund CVC Capital που είναι διεκδικητής της εξαγοράς μέσω του τρέχοντος διαγωνισμού είναι άγνωστο αν  έχει πρόθεση να αλλάξει την προσφορά του , που είχε διαρρεύσει ως φήμη, για 420-450 εκ. ευρώ .

Ένα τίμημα που θεωρήθηκε “προκλητικά” χαμηλό για τα δεδομένα της εταιρίας που είναι ηγέτης στην αγορά και έφερε δεύτερες σκέψεις στην πωλήτρια Εθνική Τράπεζα με δεδομένο ότι άρχισαν να γίνονται  συγκρίσεις και με το τίμημα που η Generali εξαγόρασε την μονάδα της ΑΧΑ στην Ελλάδα.

Έτσι  επανήλθαν τα σενάρια που θέλουν την πώληση αυτή να προχωρά μέσω IPO στο Χρηματιστήριο.

Σενάριο που φέρεται να βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους στην εταιρία αλλά και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν στο ενδεχόμενο της πώλησης σε επενδυτικό fund και στην προκειμένη περίπτωση στη CVC Capital  τόσο για το χαμηλό τίμημα -που φέρεται να προσφέρει- όσο και για άλλους λόγους.

Τέλος ως προς την εξαγορά της ΑΧΑ από την Generali το ενδιαφέρον στρέφεται  στα χρονοδιαγράμματα  που θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση. 

Προς το παρόν το δεύτερο βήμα είναι η έγκριση της συμφωνίας εξαγοράς από την εποπτική αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα ανάψει το πράσινο φως για να τρέξουν οι άλλες διαδικασίες.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *