Η Πρώτη direct ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω διαδικτύου

Η Hellas Direct δουλεύει αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου, δεν συνεργάζεται με ασφαλιστές, έχει συνολικά 25 άτομα προσωπικό και τιμολογεί ανάλογα με τον οδηγό, τα χαρακτηριστικά του και το όχημα. Επίσης, ασφαλίζει μόνο αυτοκίνητα (όχι πολυτελείας) και μόνο κατοίκων της Αττικής.
Αυτό είναι το προφίλ της εταιρίας δύο νέων επιχειρηματιών που ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη Αθήνα και σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ πουλά ασφάλιση «χωρίς μεσάζοντες», καταγράφοντας στο πρώτο δίμηνο της λειτουργίας θετικά αποτελέσματα και, μάλιστα, πέραν των αρχικών προσδοκιών, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ .
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ιδρυτές της, κκ. Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου, κατάγονται από την Κύπρο και εργάζονταν στο Λονδίνο ως broker στην Goldman Sachs και την Barclay’s αντίστοιχα, όμως αποφάσισαν να παρατήσουν τις δουλειές τους για να ξεκινήσουν ένα ασφαλιστικό start up στην Ελλάδα της κρίσης.
«Οι καινοτομίες της Hellas συνδυαστικά δημιουργούν σημαντικό περιθώριο μείωσης των τιμών. «Αυτό μας επιτρέπει να πουλάμε από 15% έως και 30% χαμηλότερα από την υπόλοιπη αγορά» υποστηρίζει ο κ. Μάρκου. Η τιμολόγηση της Hellas Direct γίνεται μέσω Διαδικτύου και βάσει ανάλυσης του προφίλ του οδηγού, του οχήματος και του εκτιμώμενου τρόπου οδήγησης.
Ωστόσο, έστω και εάν είναι start up, δεν παύει να είναι ασφαλιστική εταιρεία που πληροί όλους τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς για την εκκίνηση μιας ασφαλιστικής εταιρείας απαιτούνται μεταξύ 15 και 20 εκατ. ευρώ.
Πηγή : tovima.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *