Η σωτηρία της City Insurance , το επενδυτικό Fund , η Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία και η παλιά περιπέτεια της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνεχίζεται το “θρίλερ” στην Ρουμανία με την ασφαλιστική City Insurance, με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν ασφαλισμένα αυτοκίνητα από την Ελλάδα που η εταιρία έχει δραστηριότητα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. 

Η εταιρία που είναι σε καθεστώς επιτήρησης από τις εκεί εποπτικές αρχές εδώ και τρεις μήνες λόγω  μη κεφαλαιακής επάρκειας είχε βρεί διέξοδο σωτηρίας από επενδυτικό Fund με έδρα την Ολλανδία και γραφεία στην Αθήνα που είχε εκδηλώσει δημόσια πρόταση για να πάρει την πλειοψηφία με κάλυψη ΑΜΚ 150.000 εκ. ευρώ μέσα από την έκδοση μετοχών.

Πλην όμως σύμφωνα με προθεσμίες που είχαν δοθεί  από την εκεί εποπτική αρχή  ( σχετικό θέμα “Θρίλερ” με City Insurance Ρουμανίας καθώς δεν μπήκαν τα χρήματα για την ΑΜΚ )τα χρήματα αυτά δεν μπήκαν και την Δευτέρα η αρχή ανακοίνωσε θα εξετάσει την περαιτέρω ενέργειες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει αναφορά ότι ανάμεσα στις ενέργειες αυτές είναι και η πτώχευση της εταιρίας.

Σήμερα τοπική οικονομική ιστοσελίδα φιλοξενεί μία συνέντευξη εκπροσώπου του Ολλανδικού Fund I3CP που είναι ο Matt Fairfield ( Κεντρική φωτογραφία από αρχείο) .

Πρόκειται για ένα παλιό γνώριμο στην Ελλάδα και την ασφαλιστική αγορά αφού είχε εμπλακεί στην πρώτη απόπειρα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής  με την συμμετοχή Ελληνοαμερικών επενδυτών με όχημα τότε την EXIN Group.

Αυτή η εξαγορά δεν έγινε αφού τα χρήματα του τιμήματος δεν μπήκαν ποτέ ενώ υπήρξαν οικονομικές και δικαστικές διενέξεις μεταξύ της ΕΧΙΝ και των Ελληνοαμερικάνων επενδυτών.

Τώρα για την City Insurance ο κ.Matt Fairfield στην Ρουμανική Ιστοσελίδα ισχυρίζεται “ότι θέλουν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρίας.  (εδώ η συνέντευξη σε λινκ στη Ρουμανική Ιστοσελίδα )

Ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξης του και σχετικά με τα σχέδια του I3CP αναφέρει:“Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής ασφαλιστικής εταιρίας στην ευρωπαϊκή περιοχή. Επιπλέον, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος παίκτης στη ρουμανική αγορά, με εξατομικευμένες και αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες της. Για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, οπότε η City Insurance θα είναι ένας άλλος υποστηρικτής σε αυτά τα θέματα.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *