Η ταξιδιωτική ασφάλιση ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών

Σήμερα, όλο και περισσότερος κόσμος συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του την ασφάλιση ταξιδιού, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τον ίδιο και την οικογένειά του. Σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου γενικότερα, η ταξιδιωτική ασφάλιση ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών.
Γιατί όμως;
Τι είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση;
Η ασφάλιση ταξιδιού περιλαμβάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που παρέχει οικονομική προστασία για απροσδόκητες ζημιές που μπορεί να συμβούν είτε πριν από το ταξίδι είτε ενώ κάποιος βρίσκεται μακριά από το σπίτι. Ανάλογες παροχές μπορούν να καλύψουν ακυρώσεις ταξιδιών, επείγοντα ιατρικά έξοδα που περιλαμβάνουν πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα, χαμένες αποσκευές, την προσωπική αστική ευθύνη, αλλαγές στα μέσα μεταφοράς λόγω καιρικών φαινομένων, απεργιών, μηχανικών βλαβών. Πόσο απαραίτητη είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση πριν το ταξίδι;
Η ταξιδιωτική ασφάλιση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά απαραίτητη. Αρκεί κανείς να σκεφθεί ότι τα περισσότερα συμβόλαια υγείας δεν προβλέπουν καλύψεις για νοσηλείες στο εξωτερικό σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών. Ακόμη όμως κι αν υπάρχει ανάλογη κάλυψη, κατά κανόνα, οι δαπάνες καταβάλλονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες απολογιστικά. Δηλαδή η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει μόνο αφού της προσκομισθούν εξοφλημένοι λογαριασμοί. Κατά συνέπεια, θα πρέπει κανείς πρώτα να πληρώσει τα έξοδα για νοσηλεία και θεραπείες σε χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς, αλλά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, εν μέσω capital controls, και εν συνεχεία να προσκομίσει στον ασφαλιστικό του φορέα όλα τα σχετικά έγγραφα, δηλαδή διαγνώσεις, εξετάσεις, συνταγογραφήσεις, τιμολόγια, αφού πρώτα τα θεωρήσει στην πλησιέστερη προξενική αρχή.
Στο μεταξύ, τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να μεταφραστούν από την υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η ταξιδιωτική ασφάλιση των Lloyd’s αποζημιώνει απευθείας όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία στον κόσμο με όρια που ξεκινούν από 1.000.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 12.000.000 ευρώ, χωρίς να χρειαστεί να εκταμιευθεί ούτε ένα σεντ.
Πιο συγκεκριμένα, αποζημιώνει για καθυστερημένες αναχωρήσεις ή ακυρώσεις αναχωρήσεων λόγω καιρικών φαινομένων, μηχανικών βλαβών, απεργιών ή άλλων παρόμοιων συμβάντων. Καλύπτει επίσης την προσωπική αστική ευθύνη με 2.500.000 ευρώ, ενώ επιστρέφει και τα ποσά που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος για τις διακοπές του εφόσον αυτές αναβλήθηκαν για λόγους ανωτέρας βίας.
Επίσης, καλύπτει έξοδα δικηγόρου με όρια που φτάνουν τις 64.000 ευρώ, ενώ εξασφαλίζει πως αν ο ασφαλισμένος υποστεί κάποιο σοβαρό ατύχημα (κατά τη διάρκεια του σκι ή κάποιου άλλου extreme sport, όπως rafting, paragliding, boxing), θα κληθεί ελικόπτερο να τον εντοπίσει και να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Ανάλογη μέριμνα προβλέπεται και για την επιστροφή του τραυματία στην πατρίδα του.

Αρθρο ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Γενικού Διευθυντή Ελλάδας, All Seasons Underwriting Agencies UK Ltd, που δημοσιεύθηκε στην τελευταίο τεύχος του Περιοδικού Broker’s Time του ΣΕΜΑΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *