Η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν πληρώνει την νοσηλεία ηλικιωμένου μετά από ατύχημα σε ταξίδι λόγω κατανάλωσης αλκοόλ

Ένα ταξίδι ζωής επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αυστραλία που έκανε διακοπές στην Ευρώπη παρότι είχε κάνει την καλύτερη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Το θέμα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα  9news.com.au που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 78χρονος άνδρας του ζευγαριού   στην διάρκεια κρουαζιέρας έπεσε στις σκάλες του πλοίου και έσπασε το κρανίο του.

Ετσι νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο και τα έξοδα νοσηλείας έφτασαν τα 40.000 δολάρια. Η ταξιδιωτική ασφαλιστική εταιρία Cover-More είπε αρχικά στο ζευγάρι ότι θα πληρώσει τους λογαριασμούς των  νοσοκομείων και θα τους επαναπατρίσει.

Παρόλα αυτά όταν έλαβε τις ιατρικές και τοξικολογικές εκθέσεις απέρριψε την αξίωση καθώς διαπιστώθηκε οτι ο ηλικιωμένος είχε καταναλώσει αλκοόλ στην διάρκεια κάποιας εκδήλωσης στο πλοίο όπου στην συνέχεια είχε το ατύχημα στις σκάλες.

Εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων,  ανέφερε : 

Λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας αφού αξιολογήσουμε διεξοδικά όλες τις διαθέσιμες λεπτομέρειες και ιατρικές πληροφορίες. Έχουμε δώσει  στην οικογένεια του ηλικιωμένου μια λεπτομερή εξήγηση για την άρνηση της αξίωσής του.

“Γενικά, το να είσαι υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ένας τυποποιημένος όρος αποκλεισμού από αξιώσεις  σε όλες τις ταξιδιωτικές ασφαλιστικές συμβάσεις.”

Πηγή: 9news.com.auΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *