Η τηλεϊατρική “μπαίνει” στις ασφαλίσεις υγείας

Η Τηλεϊατρική είναι η νέα τάση που μπαίνει στις ασφαλίσεις υγείας καθώς εν μέσω Covid-19 και lockdown οι ασφαλιστικές εταιρίες ανέδειξαν και αναμένεται να αναδείξουν ακόμη περισσότερο την χρήση της.

Μέσω της χρήσης της τηλεϊατρικής οι ασφαλιστικές εταιρίες  εκτός των άλλων επιδιώκουν να μειώσουν  κόστη που προκύπτουν από τις επισκέψεις των ασφαλισμένων τους σε δομές υγείας προκειμένου να λάβουν μια γνωμάτευση ή μια υπηρεσία που ενδεχομένως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί πιο άμεσα και με μικρότερο κόστος μέσω της τηλεϊατρικής.

Τόσο η Allianz όσο και η AXA είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν στα πλάνα τους την εξάπλωση της χρήσης υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πελάτες τους .

Πιο συγκεκριμένα σε πρόσφατη  δημοσίευση της Allianz με αφορμή τον Covid-19 και την αξία της χρήσης τηλεϊατρικής σημειώνεται:

“Η Αllianz Partners βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης των υπηρεσιών τηλεϊατρικής και τηλεϊατρικής στις δραστηριότητές της παγκοσμίως. Για παράδειγμα, η Allianz Partners στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία προσφέρει μια υπηρεσία τηλεϊατρικής όπου οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν με γιατρούς μέσω μιας εφαρμογής την επιθυμητή στιγμή. Εκτός από την αρχική διάγνωση, οι γιατροί παρέχουν συνταγές και ακόμη και παραπομπή σε ειδικούς εάν απαιτείται.”

Επίσης προ ημερών η ΑΧΑ αξιοποιώντας τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής ανακοίνωσε την  σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την παγκόσμια  αλυσίδα ξενοδοχείων Accor για  να παρέχει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πελάτες των ξενοδοχείων και μάλιστα ενόψει των νέων δεδομένων στον τομέα του τουρισμού λόγω του Covid-19.

Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς αυτή η  νέα τάση θα εισβάλει όλο και περισσότερο στην παροχή υπηρεσιών υγείας από τις ασφάλειες υγείας των ασφαλιστικών εταιριών, καθώς οι πελάτες τους θα έχουν στην διάθεσή τους εφαρμογές   τηλεϊατρικής που θα τους δίνουν την δυνατότητα ή και θα τους υποχρεώνουν , ανα περίπτωση, να κάνουν χρήση της υπηρεσίας πριν προχωρήσουν στην επίσκεψη σε κάποιο γιατρό η μονάδα υγείας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *