Η ώρα της «κρίσης» και το σενάριο για επενδυτή στη «Διεθνής Ενωσις»

Από χθες τρέχει η αντίστροφη μέτρηση για την ασφαλιστική Διεθνής Ενωσις , καθώς έχει λήξει η προθεσμία για την κάλυψη των ανοιγμάτων της στα Επικουρικά Κεφάλαια που είχε θέσει η εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες που διαρρέουν από μέρες η Διοίκηση της Ασφαλιστικής είναι κοντά σε συμφωνία με επενδυτή , χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν πρόκειται για εξαγορά χαρτοφυλακίου ή συμμετοχή στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας.
Και από το παρελθόν και σε αντίστοιχες περιπτώσεις πάντα έπαιζε το σενάριο αυτό του επενδυτή που όμως δεν ήταν αρκετό να δώσει λύση στις εταιρίες που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα. Απλά είναι ένας τρόπος να κερδηθεί χρόνος .
Πάντως το ζήτημα που τίθεται όσον αφορά τους εργαζόμενους και κύρια τους ασφαλισμένους είναι κατά πόσο η εποπτική αρχή (ΔΕΙΑ) , εφόσον δεν υπάρχουν εξελίξεις ως προς την κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων, αν θα ακολουθήσει την τακτική του «ξεφορτώματος» με την αναστολή της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ή αν θα ορίσει επόπτη για εξυγίανση ή εκκαθάριση σε λειτουργία.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *