Η Allianz για τις ασφαλιστικές καλύψεις από τον Covid-19

H Allianz Ελλάδος μέσω της Ιστοσελίδα της παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κορονοϊό (COVID-19), με την μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.

Σχετικά με τον Io Covid-19 και την ασφάλιση αναφέρει : 

ΙΟΣ COVID-19 ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο σημαντικές και συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με τον ιό COVID-19 και την ασφαλιστική κάλυψη. 

Δεν βρίσκετε την ερώτησή σας; Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή  σας ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Επικοινωνίας της εταιρίας μας.

COVID-19 & Πανδημία

Ο χαρακτηρισμός του COVID-19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) επηρεάζει τη λειτουργία των συμβολαίων ζωής και υγείας;

Η Allianz, στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που έχει πλήξει μεγάλο αριθμό χωρών μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, και παρά τον χαρακτηρισμό του COVID-19 ως πανδημία από τον ΠΟΥ, με αίσθημα ευθύνης και πρωταρχική μας προτεραιότητα να σταθούμε δίπλα στους ασφαλισμένους μας στην παρούσα κρίση έξαρσης του κορωνοϊού, δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει  τους τυχόν όρους περί πανδημίας που προβλέπονται σε κάποια ασφαλιστήρια της.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κατ’ εξαίρεση μη εφαρμογής των σχετικών όρων για την παρούσα έξαρση του COVID-19 αφορά σε όλα τα ασφαλιστήρια (Ατομικά και Ομαδικά) και τις επιμέρους καλύψεις (ειδικότερα Ζωής, Υγείας, Σύνταξης & Αποταμίευσης) που μπορεί να περιλαμβάνουν όρο εξαίρεσης ή αναστολής ισχύος σε περίπτωση πανδημίας.

Νοσοκομειακή κάλυψη

Αν νοσήσω από τον COVID-19 και χρειαστεί να νοσηλευτώ, τα έξοδα νοσηλείας καλύπτονται;

Ναι, εφόσον έχει ακολουθηθεί η επίσημη διαδικασία που ορίζει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.  Προς το παρόν η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 επιβαρύνει υποχρεωτικά, για λόγους ασφαλείας και περιορισμού εξάπλωσης, μόνο δημόσια νοσηλευτήρια. Σε περίπτωση που μελλοντικά ο ΕΟΔΥ με σχετική έγκρισή του παραπέμψει ασθενείς-ασφαλισμένους στο ιδιωτικό σύστημα υγείας, η ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη θα ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που θα τεθούν από τις Αρχές.

Το νοσοκομειακό μου πρόγραμμα προβλέπει καταβολή Bonus μη χρήσης, αν νοσηλευτώ σε δημόσιο νοσοκομείο. Ισχύει και για τη νοσηλεία στο δημόσιο σύστημα υγείας λόγω COVID-19;

Ναι, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά της νοσηλείας, σας καταβάλλουμε το Bonus μη χρήσης που προβλέπουν οι όροι του προγράμματός σας νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ασφάλιση απώλειας εισοδήματος

Είμαι αυτοαπασχολούμενος και λόγω του κορωνοϊού, βρίσκομαι σε καραντίνα και δεν μπορώ να εργαστώ. Δικαιούμαι να δηλώσω απώλεια εισοδήματος λόγω ασθένειας που προβλέπει το συμβόλαιό μου;

Αν δεν είστε φορέας του ιού, αλλά τεθείτε σε καραντίνα ως προφύλαξη, δεν δικαιούστε την ενεργοποίηση της κάλυψης. Αν είστε φορέας του ιού, και συνεπώς ως ασθενής δεν μπορείτε να εργαστείτε δικαιούστε την καταβολή ποσού που προβλέπει το συμβόλαιό σας, τηρώντας τους σχετικούς χρόνους αναμονής που αναγράφουν οι όροι της κάλυψής σας.

Διαγνωστική Εξέταση

Το συμβόλαιό μου έχει κάλυψη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης/Διαγνωστικών Εξετάσεων. Εμφανίζω συμπτώματα και θέλω να κάνω το Test διάγνωσης για COVID-19 σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο/νοσηλευτήριο. Καλύπτονται τα έξοδα της εξέτασης;

Ναι, εφόσον έχει ακολουθηθεί η επίσημη διαδικασία που ορίζει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.  Αυτό σημαίνει ότι αν ο ασφαλισμένος έχει απευθυνθεί αρχικά στον ΕΟΔΥ και απορριφθεί το αίτημά του για εξέταση και στη συνέχεια παραπεμφθεί από ιδιωτικό γιατρό σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ή νοσοκομείο για την διενέργεια της εξέτασης, καλύπτεται από το ασφαλιστικό του πρόγραμμα. Επισημαίνουμε ότι αν στο πρόγραμμά σας οι διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, το test διάγνωσης για τον COVID-19 καλύπτεται μόνο σε διαγνωστικό κέντρο του δικτύου αυτού.

Ασφάλιση Ζωής 

Είμαι ασφαλισμένος για καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση απώλειας ζωής. Σε περίπτωση θανατηφόρου κρούσματος του ιού COVID-19, καταβάλλεται το ασφαλισμένο ποσό στους δικαιούχους;

Ναι, η Allianz καταβάλλει το κεφάλαιο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εκάστοτε ασφαλιστική κάλυψη.

Ασφάλιση Επιχείρησης

Είμαι ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον COVID-19, η επιχείρησή μου έχει οικονομική ζημία. Καλύπτεται η ζημία αυτή από την κάλυψη Απώλειας Κερδών;

H κάλυψη Απώλειας Κερδών αποτελεί μέρος του συμβολαίου Υλικής Ζημιάς και συνεπώς καλύπτει οικονομικές απώλειες που προκύπτουν μόνο όταν υπάρχει υλική ζημιά από γεγονότα που περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο Υλικής Ζημιάς όπως ενδεικτικά φωτιά, σεισμός, καιρικά φαινόμενα κ.α. Συνεπώς, δεν καλύπτονται οικονομικές απώλειες από τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Είμαι ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 θεωρώ ότι θα έχουμε επίταση κινδύνου καθότι λόγω κλειστών καταστημάτων και επιχειρήσεων, πιθανά να παρουσιαστεί αύξηση κρουσμάτων κλοπών.

Οι καλύψεις κλοπής και κακόβουλες ενέργειες κλέπτη παραμένουν σε ισχύ βάσει γενικών και ειδικών όρων συμβολαίου τηρώντας πάντα την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν σε ισχύ τα μέτρα που ορίζει το κάθε συμβόλαιο (συναγερμός, κλειδαριές ασφαλείας κ.λπ.) 

Το παρόν αποτελεί ενημερωτικό υλικό το οποίο έχει συνταχθεί με βάση τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής των συνθηκών το παρόν δύναται να τροποποιηθεί, με βάση τα εκάστοτε ισχύοντα δεδομένα.

Πηγή: https://www.allianz.com.gr/faqs-covid19.html#Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *