Η Allianz Ελλάδος έτοιμη για τη νέα αγορά που διαμορφώνεται

Ενισχυμένη κεφαλαιακά κατά 134 εκατ. ευρώ βγήκε η Allianz Ελλάδος το 2012, ενώ φαίνεται να διατηρεί το μερίδιο αγοράς της με κύκλο εργασιών 202,5 εκατ. ευρώ σε ένα έντονα πτωτικό περιβάλλον για την ασφαλιστική αγορά.
Επίσης, οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της χρονιάς 2012 δείχνουν ενίσχυση της κερδοφορίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, αναφέρθηκε προ ημερών στις επιδόσεις της εταιρίας απευθυνόμενος στους συνεργάτες των πωλήσεων, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την έναρξη του νέου έτους, όπου προέβλεψε ότι «η αγορά θα έχει αρνητικό πρόσημο και το 2013. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα αγορά που οικοδομείται από μία κοινωνία που δυσκολεύεται να βρει το βηματισμό της, λόγω των σημαντικών περικοπών σε εισοδήματα και συντάξεις» τονίζοντας παράλληλα «Η αγορά που θα έχουμε μπροστά μας την επόμενη τριετία θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που αφήνουμε πίσω μας και αυτό νομίζω το συνειδητοποιήσαμε μέσα στο 2012 και στη δική μας αγορά, με μία ύφεση που ξεπέρασε για πρώτη φορά το 10%».
Απευθυνόμενος στο δίκτυο πωλήσεων, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι η Allianz Ελλάδος συνεχίζει για μία ακόμα χρονιά προσηλωμένη σε 2 άξονες ανάπτυξης «Το Αυτοκίνητο και η Σύνταξη αποτελούν τα τελευταία χρόνια κύριους άξονες ανάπτυξης στους οποίους έχουμε επενδύσει έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα. Και το 2013 θα υλοποιήσουμε σημαντικούς σχεδιασμούς στους δύο αυτούς κλάδους που θα μας επιτρέψουν να πρωταγωνιστήσουμε στη νέα αγορά που διαμορφώνεται σε μία κοινωνία που καταναλώνει πολύ πιο ορθολογικά από χθες».
Αναφερόμενος στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι «Ο πελάτης σήμερα έχει αλλάξει, έχει διαφορετικές ανάγκες, είναι πιο απαιτητικός και ζητάει από εμάς σύγχρονη επικοινωνία. Είναι σημαντικό για εσάς, τους ανθρώπους των πωλήσεων, να μπορέσετε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να προσπαθήσετε να προσεγγίσετε και να πείσετε τον πελάτη με μία διαφορετική λογική από αυτή του χθες, να μιλήσετε με ειλικρίνεια για το προϊόν και τις λύσεις κύρους και αξιοπιστίας που προσφέρουμε» για να συμπληρώσει «Εμείς στην Allianz Ελλάδος προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες των πωλήσεων ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο συνεργασίας και συνεχίζουμε να το κάνουμε στοχεύοντας παράλληλα στη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών μας με νέους και ποιοτικούς συνεργάτες. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη του δυναμικού των πωλήσεων και στη βελτίωση της παραγωγικότητας των συνεργατών μας σε όλες τις μορφές διαμεσολάβησης».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *