Η EIG εκχώρησε την συμμετοχή της σε ασφαλιστικές εταιρίες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Η Euroins Insurance Group (EIG), μέλος της Eurohold Bulgaria, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της στη Λευκορωσία και του μεριδίου του ομίλου σε εταιρεία στη Ρωσία. Ο νέος ιδιοκτήτης των δύο ασφαλιστικών είναι μια ρωσική εταιρεία.

Από το επόμενο έτος η EIG δεν θα ενοποιεί πλέον τα αποτελέσματά της στις οικονομικές της καταστάσεις. Η EIG κατείχε το 100% του κεφαλαίου της λευκορωσικής εταιρείας και το 48,61% της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας. Οι δραστηριότητες της EIG και στις δύο χώρες συγκεντρώνουν λιγότερο από το 1% των συνολικών εσόδων της ασφαλιστικής εταιρείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Η πώληση του ενδιαφέροντος και στις δύο εταιρείες αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να επικεντρωθούμε μόνο σε βασικές αγορές με καλές δυνατότητες ανάπτυξης», σχολίασε ο Kiril Boshov, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurohold.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι της EIG ανέφεραν ότι ο βουλγαρικός ασφαλιστικός όμιλος διατηρεί αμετάβλητη τη συμμετοχή του σε ασφαλιστικές εταιρείες στις άλλες χώρες της περιοχής όπου δραστηριοποιείται – Ουκρανία και Γεωργία.

Πηγή : xprimm.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *