Η EIOPA για τα στρες τεστ στις ασφαλίσεις για τους διαδικτυακούς κινδύνους

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε ένα  κείμενο συζήτησης σχετικά με τις μεθοδολογικές αρχές των δοκιμών ακραίων καταστάσεων (στρες τεστ) για τις  ασφαλίσεις των κινδύνων στο  κυβερνοχώρο.

Αυτό το έγγραφο συζήτησης περιέχει ένα σύνολο θεωρητικών και πρακτικών προσεγγίσεων για την υποστήριξη της φάσης σχεδιασμού πιθανών μελλοντικών ακραίων τεστ ασφάλισης με εστίαση στον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο. 

Αυτό θα εμπλουτίσει περαιτέρω την εργαλειοθήκη των δοκιμασιών ακραίων καταστάσεων από κάτω προς τα πάνω με πρόσθετα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως σε μελλοντικές ασκήσεις.

Η EIOPA στοχεύει να θέσει τις βάσεις για μια αξιολόγηση της οικονομικής ανθεκτικότητας των ασφαλιστικών εταιριών κάτω από σοβαρά αλλά εύλογα σενάρια συμβάντων στον κυβερνοχώρο. 

Η EIOPA καλεί τους ενδιαφερόμενους να μοιραστούν τα σχόλιά τους χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο πρότυπο το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. 

Οι συνεισφορές θα πρέπει να αποσταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eiopa.stress.test@eiopa.europa.eu.

Τα σχόλια που λαμβάνονται θα ληφθούν υπόψη κατά την προετοιμασία ενός τελικού μεθοδολογικού κειμένου που θα δημοσιευθεί στον ιστότοπο της EIOPA.

Δείτε το κείμενο  (στα αγγλικά ) εδω Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *