Η EIOPA για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών εταιριών και των συνταξιοδοτικών ταμείων

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) έχει καθορίσει τη στρατηγική της για την περίοδο 2023 – 2026, που συνοψίζεται ως εξής: 

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις λόγω της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας, την αστάθεια της αγοράς και τον πληθωρισμό υπογραμμίζουν την ανάγκη για αποτελεσματική εποπτεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Χτισμένη σε ισχυρά θεμέλια, η στρατηγική έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων  και  των συνταξιοδοτικών ταμείων και να εξασφαλίσει την ισχυρή και συνεπή προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το συνολικό όραμα της οικοδόμησης μιας ασφαλούς και βιώσιμης ΕΕ για τους πολίτες σε περιόδους μετασχηματισμού, η EIOPA έχει προσδιορίσει στρατηγικές προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθεί.

Βιώσιμη χρηματοδότηση: Συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων ασφαλίσεων και συντάξεων, μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση των κενών προστασίας, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Υποστήριξη  της εποπτική κοινότητα και της ασφαλιστικής βιομηχανίας για τον μετριασμό των κινδύνων και την αξιοποίηση των ευκαιριών του ψηφιακού μετασχηματισμού, μεταξύ άλλων με την περαιτέρω προώθηση μιας κουλτούρας που θα  βασίζεται στα δεδομένα.

Εποπτεία: Προώθηση υγιούς, αποτελεσματικής και συνεπούς προληπτικής εποπτείας και διεξαγωγής εποπτείας σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδίως εν όψει των αυξημένων διασυνοριακών δραστηριοτήτων  των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Πολιτική: Παροχή υψηλής ποιότητας συμβουλών και άλλων εργασιών πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας καθώς και τις επιπτώσεις της νέας οριζόντιας ρύθμισης.

Οικονομική σταθερότητα: Περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των κινδύνων, των τρωτών σημείων και των αναδυόμενων απειλών του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Εσωτερική διακυβέρνηση: Να γίνει υπόδειγμα Αρχής στην ΕΕ με υψηλά επαγγελματικά πρότυπα, οικονομικά αποδοτική διακυβέρνηση και θετική φήμη εντός της ΕΕ και παγκοσμίως.

Αναλυτικά ( στα αγγλικά ) Single Programming Document, including the Annual Work Programme for 2023Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *