Η EIOPA ξεκινά έρευνα για την πρόσβαση των ΜΜΕ στην ασφάλιση στον κυβερνοχώρο

Είναι διαθέσιμη και στα Ελληνικά.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με την πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να αποκτήσει βαθύτερες γνώσεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις όσον αφορά την προστασία τους από κινδύνους στον κυβερνοχώρο και να αξιολογήσει το επίπεδο πρόσβασης σε κυβερνοασφάλιση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η πρόσβαση στην ασφαλιστική κάλυψη (κυβερνο) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον μετριασμό των κινδύνων που απορρέουν από την ψηφιοποίηση, απορροφώντας τους κραδασμούς και διαχειρίζοντάς τους κινδύνους που σχετίζονται με παράτυπο και απρόβλεπτο εισόδημα. Η ασφάλιση μπορεί να κάνει τις ΜΜΕ ανθεκτικές σε κραδασμούς, καθιστώντας τις επίσης πιο υγιείς οικονομικά.

Η έρευνα θα συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και τον τύπο των επιχειρήσεων των ερωτηθέντων επιχειρήσεων, το επίπεδο συνειδητοποίησης των κινδύνων στον κυβερνοχώρο σε σχέση με την επιχείρησή τους, τη διαθεσιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και την κατανόηση των προϊόντων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Θα ρίξει επίσης φως στην εμπειρία και τις αντιλήψεις των ΜΜΕ σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένου του εάν έχουν σκεφτεί να αγοράσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τους παράγοντες που επηρέασαν την απόφασή τους (όχι) να αγοράσουν κάλυψη και τα πιθανά εμπόδια στην πρόσβαση.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ ( Κλικ εδώ για Ελληνικά ) και οι ΜΜΕ καλούνται να λάβουν μέρος έως τις 20 Μαρτίου 2024.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *