Η ERGO διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για φοιτητές

Η ERGO, πιστή στη δέσμευσή της να ενεργεί με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα, διατηρεί στο επίκεντρο των δράσεών της και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για νέους με στόχο την ενημέρωσή τους για τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον κλάδο και την ανάδειξη και προώθηση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ERGO υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα κλιμάκιο φοιτητών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής των ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύουν στην πόλη της Πρέβεζας. Εκεί, στελέχη της εταιρίας είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, το κοινωνικό της έργο και τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τους φοιτητές υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου και ο Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών Στάθης Τσαούσης, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους την προσωπική τους εμπειρία από την πολυετή σταδιοδρομία τους στον ασφαλιστικό χώρο και εξέφρασαν την ικανοποίηση που αντλούν εργαζόμενοι σ’ αυτόν, προσφέροντας στους συνανθρώπους τους τη δυνατότητα να αισθάνονται αλλά και να είναι πραγματικά ασφαλείς. Ο Διευθυντής Στρατηγικής και Οργάνωσης Δημήτρης Σταϊκόπουλος στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα “Ασφαλιστική Αγορά – Ενδιαφέρων Κλάδος καριέρας;” ανέφερε ότι η ασφαλιστική αγορά αποδείχθηκε σαφώς ανθεκτικότερη στην κρίση από τους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και ότι, λόγω της φύσης των υπηρεσιών που παρέχει, αποτελεί έναν κλάδο με ουσιαστικό ρόλο ύπαρξης και λαμπρό μέλλον, που μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες καριέρας σε άτομα με ειδικές γνώσεις και διάθεση για περαιτέρω συνεχή εξειδίκευση και επιμόρφωση.

O Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιάννης Λινός τόνισε ότι στα επόμενα χρόνια η ιδιωτική ασφάλιση θα αποτελεί έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο επαγγελματικής εξέλιξης και διάκρισης για νέους ανθρώπους με ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο, σύγχρονες εργασιακές δεξιότητες και δημιουργικό πνεύμα. Οι νέοι επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να προσβλέπουν βάσιμα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα αμοιβών, κορυφαίο επαγγελματικό κύρος και ανεξάντλητη διανοητική πρόκληση και συναισθηματική ικανοποίηση.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος ο κ. Δ. Χατζηπαναγιώτου, αφού ευχήθηκε στους φοιτητές καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στις προσπάθειές τους για επαγγελματική αποκατάσταση, δήλωσε: “Ελπίζω ότι η σημερινή εκδήλωση προσέφερε στα παιδιά μία συνοπτική ενημέρωση για τον κλάδο μας και σοβαρά ερεθίσματα για γόνιμο προβληματισμό ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που σύντομα θα κληθούν να πάρουν στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για επαγγελματική αποκατάσταση”.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *