Η ERGO πωλεί θυγατρική της στην Τουρκία και ολοκληρώνει τη βελτιστοποίηση του διεθνούς χαρτοφυλακίου της

Με την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της στην Ταλάνξ, η ERGO ολοκληρώνει τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου των διεθνών δραστηριοτήτων της, όπως ανακοινώθηκε στο πρόγραμμα στρατηγικής ERGO.

Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών έχουν υπογράψει συμφωνία αγοράς. Ως συνήθως, με τέτοιες συναλλαγές, η πώληση απαιτεί επίσημη έγκριση. Τα μέρη δεν παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Talanx αποκτά το 100 τοις εκατό των μετοχών της επιχείρησης ERGO εκτός της ζωής στην Τουρκία και αναλαμβάνει την πλήρως  την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, του χαρτοφυλακίου πελατών και τα συστημάτα πληροφορικής. Η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επηρεάζει τις υποχρεώσεις έναντι των σημερινών πελατών της ERGO.

Το ακαθάριστο εγγεγραμμένο ασφάλιστρο (GWP) της τουρκικής θυγατρικής μητρικής της ERGO ανήλθε συνολικά σε 139 εκατ. Ευρώ το 2018, με αποτέλεσμα η οντότητα ERGO να καταλαμβάνει την 19η θέση στην τουρκική αγορά ασφάλισης ζημιών. Η συναλλαγή πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και αυτό αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2019.

“Με αυτή τη σημαντική συμφωνία ολοκληρώσαμε επιτυχώς τη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος διεθνούς μας χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής ERGO”, δήλωσε ο Alexander Ankel, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO International.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *