Η Eurohold ζήτησε την επιστροφή της άδειας της Euroins Romania

Υποστήριξε ότι έτσι θα αποτραπεί ζημιά 1 δισ. ευρώ στη ρουμανική οικονομία

Σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι, η εταιρεία προειδοποίησε ότι η απόφαση της ASF να ανακαλέσει την άδεια και να καταθέσει πτώχευση θα τερματίσει όλες τις αντασφαλιστικές συμβάσεις της ρουμανικής εταιρείας θα προκαλέσει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου επισημαίνοντας ,μεταξύ άλλων, και τα εξής :

Η επιστροφή της άδειας χρήσης της Euroins Romania θα εξοικονομήσει ζημίες 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στους Ρουμάνους φορολογούμενους και θα επιτρέψει στη μητρική εταιρεία – Euroins Insurance Group AD (EIG) να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της Eurohold Bulgaria AD σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι αργά χθες το απόγευμα.

Η συνέντευξη Τύπου διοργανώθηκε με αφορμή στην απόφαση της ρουμανικής χρηματοοικονομικής ρυθμιστικής αρχής ASF στις 17 Μαρτίου να ανακαλέσει την άδεια και να ανοίξει διαδικασίες αφερεγγυότητας της Euroins Romania, ορίζοντας το Εγγυητικό Ταμείο (FGA) ως προσωρινό διαχειριστή της εταιρείας. Παρευρέθηκαν οι Assen Christov και Kiril Boshov, αντίστοιχα, πρόεδρος του εποπτικού και διοικητικού συμβουλίου της Eurohold, καθώς και η Tanja Blatnik, εκτελεστική διευθύντρια της Euroins Romania.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα, που επιβεβαιώνουν την οικονομική σταθερότητα και φερεγγυότητα της Euroins Romania, καθώς και ένα πλήρες χρονολόγιο των γεγονότων που σχετίζονται με την υπόθεση με τις αντασφαλιστικές συμβάσεις. Νέες αποκαλύψεις έγιναν επίσης για τα πρόσωπα που έχουν συμφέρον να αποσταθεροποιήσουν την εταιρεία και συνολικά τη ρουμανική ασφαλιστική αγορά, καθώς και τους λόγους για τους οποίους προχωρούν σε αυτές τις παράνομες ενέργειες.

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης στα αγγλικά εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *