Η «Euroins» Ξεκινάει Να Παρέχει Συμβόλαια Ασφάλισης Εγγυήσεων Στην Ελλάδα

Σε Συνεργασία Με Την «A First» Και Την «South British Capital

Η ασφάλιση Εγγυήσεων θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα των Δικαιούχων βάσει συμβάσεων Δημοσίων έργων

Η ασφαλιστική εταιρεία «Euroins AE – Υποκατάστημα Ελλάδος», σε συνεργασία με την «A First» και την «South British Capital», ξεκινάει να παρέχει συμβόλαια ασφάλισης Εγγυήσεων στην επικράτεια της Ελλάδας.
Η ασφάλιση Εγγυήσεων είναι μια τριμερής συμφωνία μεταξύ του Εγγυητή (η ασφαλιστική εταιρεία), του Δικαιούχου του έργου (η Δημόσια Αρχή) και του Λήπτη της Ασφάλισης (ο ανάδοχος του έργου), η οποία δεν μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος συμβάσεως εκτέλεσης δημοσίου έργου. Η διάρκεια ισχύος της ασφάλισης, σε αντίθεση με άλλους τύπους ασφαλίσεων, μπορεί να είναι διαφορετική του ενός έτους. Οι κίνδυνοι που θα ασφαλίζει αρχικά η ασφαλιστική εταιρεία «Euroins ΑΕ – Υποκατάστημα Ελλάδος» είναι έως και το ποσό του 50.000 ευρώ καθώς αναμένεται τα έσοδα πωλήσεων σε ετήσια βάση να ξεπεράσουν τα δυο εκατομμύρια ευρώ.
Η ασφάλιση Εγγυήσεων είναι μια ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη δέσμευση που αναλαμβάνει ο ασφαλιστής και ο ανάδοχος σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης στην αναθέτουσα αρχή σε ποσό έως το ασφαλισμένο κεφάλαιο, σε περίπτωση που ο ανάδοχος δεν έχει εκπληρώσει πλήρως, έχει εκπληρώσει μερικώς ή ασυνεπής, βάσει της σύμβασης έργου, τις εγγυημένες υποχρεώσεις του.
Οι δυνητικοί πελάτες της ασφαλιστικής εταιρείας «Euroins ΑΕ – Υποκατάστημα Ελλάδος» βάσει της παρούσας ασφάλισης θα έχουν την δυνατότητα να διαπραγματευτούν τις καλύψεις κινδύνων με τους ακόλουθους τέσσερεις τύπους εγγυήσεων :
• Συμμετοχής σε διαγωνισμό
• Καλής εκτέλεσης έργου
• Ανάληψης προκαταβολών
• Συντήρησης / Καλής λειτουργίας

Η ασφάλιση Εγγυήσεων έχει τα εξής πλεονεκτήματα έναντι των τραπεζικών εγγυήσεων:
• χαμηλότερο κόστος
• χωρίς επηρεασμό του διαθέσιμου ορίου χρημάτων
• χωρίς καμία ανάγκη δέσμευσης και υποθήκευσης των περιουσιακών στοιχείων

Η ασφάλιση Εγγυήσεων είναι κατάλληλη για δημόσιες και αναθέτουσες αρχές διαφόρων κλάδων, όπως υπουργεία, δικαστικές και εκτελεστικές αρχές, δημαρχεία, δήμοι, κρατικοί θεσμοί, υπηρεσίες, επιτροπές, νοσοκομεία κ.λπ., δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται με την παροχή νερού, ενέργειας, τις μεταφορές, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες κ.λπ., κατασκευαστικές εταιρείες, σχεδιαστές, αρχιτεκτονικά γραφεία, εταιρείες πληροφορικής κ.λπ.

Πηγή: euroins.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *