Η Fairfax γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της MYTILINEOS

H Fairfax του Ινδοκαναδού επενδυτή, Prem Watsa, που κατέχει ως γνωστό, μεταξύ άλλων, και το 80% του μ/κ της Eurolife FFH γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της MYTILINEOS.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η MYTILINEOS ΑΕ (“MYTILINEOS”) και η Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax”)  ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της στη MYTILINEOS κατά €50 εκατ., καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον €50 εκατ., ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της MYTILINEOS.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν την πώληση και αγορά 2.702.703 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS, συνολικής αξίας €50.000.000, στην τιμή των €18,5 ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρώτης φάσης της συμφωνίας, οι 2.702.703 μετοχές θα μεταβιβαστούν στη Fairfax το αργότερο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023. Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συναλλαγής, η  Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη MYTILINEOS, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS, ποσοστό 4.68% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των μετοχών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν επίσης ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους €50.000.000, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα δύο (2) ετών για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS στην τιμή των €20 ανά μετοχή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, κ. Prem Watsa, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη MYTILINEOS. Η Εταιρεία έχει εξαιρετικό trackrecord και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Καλωσορίζουμε τη Fairfax ως τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο στη MYTILINEOS, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης και που σταθερά  αναπτύχθηκε από το 2012, όταν η Fairfax αγόρασε τις πρώτες μετοχές της Εταιρείας. Με την κίνηση αυτή, συσφίγγεται περαιτέρω αυτή η σχέση, αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις της MYTILINEOS όλα αυτά τα χρόνια. Η MYTILINEOS σταθερά προσανατολισμένη στο στρατηγικό στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, επιτυγχάνει τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους της. Με τη Fairfax στο πλευρό μας, είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε νέες κορυφές στην ιστορία της MYTILINEOS“.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *