Η Fitch αναβάθμισε σε σταθερές τις προοπτικές της Euroins Insurance Group

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε σε «σταθερές» τις προοπτικές της Euroins Insurance Group (EIG), του ασφαλιστικού τομέα της βουλγαρικής εταιρείας – Eurohold.

Σε μια δήλωση, που δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου, η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής ισχύος της EIG – B+, αλλάζοντας τις προοπτικές σε “σταθερές”. Η νέα σταθερή προοπτική αντανακλά τη σταθεροποίηση στην ανάπτυξη των αποθεματικών και την προσδοκία βελτίωσης στην αξιολόγηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου, σημειώνει η Fitch.

Ο οργανισμός επεσήμανε τη βελτίωση της επάρκειας των αποθεματικών του EIG κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και αναμένει νέα αύξηση μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, η Fitch αποτίμησε τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην EIG, παρέχοντας 42 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση του κεφαλαίου της εταιρείας και τη στήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης.

Τον Ιούνιο η Fitch αύξησε από «αρνητικό» σε «σταθερό» τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Eurohold Bulgaria, του πλειοψηφικού ιδιοκτήτη της EIG, διατηρώντας την αξιολόγηση «Β». Η νέα προοπτική αντανακλούσε την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της CEZ στη Βουλγαρία, μετά την οποία η Eurohold εστίασε τις βασικές της δραστηριότητες στην ενέργεια και τις ασφάλειες, πουλώντας τις δραστηριότητες μίσθωσης και πωλήσεων αυτοκινήτων.

Διαβάστε εδώ την αξιολόγηση της Fitch RatingsΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *