Η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση της Groupama

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Groupama Assurances Mutuelles και των βασικών θυγατρικών της, από τη βαθμίδα «Α-» στη βαθμίδα «Α» με θετική προοπτική, ανακοινωσε στις 20 Ιουνίου ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη συνεχή ισχυρή κεφαλαιοποίηση και τη μόχλευση της Groupama καθώς και την ισχυρή της κερδοφορία.

Η  σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι η αξιολόγηση αντανακλά επίσης το πολύ ισχυρό επιχειρηματικό προφίλ της Groupama στην γαλλική ασφαλιστική αγορά και τις πολύ καλές επιδόσεις της στο investment & asset risk.

Η Groupama, διευκρινίζεται, έχει πολύ ισχυρό επιχειρηματικό προφίλ στην γαλλική ασφαλιστική αγορά, στην οποία ο όμιλος κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο Ακίνητης Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C), Ζωής και Υγείας.  Επιπλέον, το 18% των εσόδων της προέρχεται, σύμφωνα με τη Fitch από την δραστηριότητά της εκτός Γαλλίας, κυρίως στην Ιταλία (10%) και στην Ανατολική Ευρώπη (4%). Η πρόοδος αυτή, αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες της Fitch ότι η Groupama θα εδραιώσει τις πολύ καλές επιδόσεις της και το 2019-20.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *