Η GE Healthcare και η Elekta συνεργάζονται για τη βελτίωση των παρεχόμενων λύσεων ακτινοθεραπείας υψηλής ακριβείας

 Η GE Healthcare και η Elekta ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή παγκόσμιας εμπορικής συμφωνίας στον τομέα της ακτινολογικής ογκολογίας, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων απεικόνισης και θεραπείας για καρκινοπαθείς που χρήζουν ακτινοθεραπείας.

Στόχος της GE Healthcare και της Elekta είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών ακτινοθεραπείας τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς τα νοσοκομεία αναζητούν ολοένα και περισσότερο ευέλικτες και διαλειτουργικές τεχνολογίες προσομοίωσης και καθοδήγησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το 50-60% των ασθενών με καρκίνο χρήζουν ακτινοθεραπείας[1], η οποία απαιτεί υψηλής ποιότητας απεικόνιση, καθώς και εξελιγμένο εξοπλισμό και λογισμικό για την ακριβή στόχευση των όγκων και τον διαχωρισμό τους από τον υγιή ιστό. Η απεικόνιση ακριβείας είναι θεμελιώδης για τον προσδιορισμό του μεγέθους, του σχήματος και των χαρακτηριστικών των όγκων, καθώς και για τον διαχωρισμό των υγιών ιστών. Για τη χορήγηση της κατάλληλης δόσης απαιτούνται προηγμένες τεχνολογίες τοποθέτησης του ασθενούς, τεχνολογίες διαχείρισης κίνησης και καινοτόμες τεχνικές όπως το VMAT[2] ή το SBRT[3]. Ο συνδυασμός των λύσεων απεικόνισης της GE Healthcare με τις λύσεις ακτινοθεραπείας της Elekta θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή μίας αποτελεσματικότερης θεραπευτικής λύσης για τα νοσοκομεία και, τελικά, για τους ασθενείς τους.

«Η πρόσβαση στην ακτινοθεραπεία αποτελεί σημαντική πρόκληση σε πολλά μέρη του πλανήτη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς με την εν λόγω συνεργασία κάνουμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να γίνουν ολοκληρωμένες λύσεις θεραπείας πιο εύκολα διαθέσιμες», δήλωσε ο Jan Makela, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Imaging, GE Healthcare. «Η φροντίδα του καρκίνου μπορεί να βελτιωθεί μόνο εάν όσοι βρίσκονται στον κλάδο συνεργαστούν, και αυτή η συνεργασία αποτελεί μία από τις πολλές που επιδιώκουμε να συνάψουμε, προς όφελος τόσο του νοσηλευτικού προσωπικού όσο και των ασθενών, στο πλαίσιο της βελτίωσης των λύσεων που προσφέρουμε στον τομέα της ογκολογίας για να βοηθήσουμε στην παροχή ακριβέστερης φροντίδας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elekta, Gustaf Salford, δήλωσε: «Κινητήρια δύναμή μας είναι οι προτιμήσεις των νοσοκομείων και των ιατρικών μας κέντρων και η ανάγκη τους για ολοκληρωμένες λύσεις στην αποτελεσματική, αποδοτική και ασφαλή φροντίδα του καρκίνου. Για τον λόγο αυτό, είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την GE Healthcare. Έχουμε αρκετούς κοινούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που βλέπουν σαφείς συνέργειες και πλεονεκτήματα με τα αντίστοιχα, ισχυρά χαρτοφυλάκια προϊόντων μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε από κοινού λύσεις για τις ανάγκες κάθε καρκινικού κέντρου. Η Elekta προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία και τα καρκινικά κέντρα μπορούν να δημιουργήσουν απρόσκοπτα οικοσυστήματα που διευκολύνουν την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη φροντίδα του καρκίνου.»

Η GE Healthcare και η Elekta θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις δικές τους λύσεις χρησιμοποιώντας τυπική διαλειτουργικότητα και να διευκολύνουν τις διεπαφές με τα συστήματα οποιουδήποτε προμηθευτή.

Η συμφωνία δεν είναι αποκλειστική, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μέρος μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλους εταίρους. Ξεχωριστά, και οι δύο εταιρείες επιθυμούν να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα και να εξορθολογίσουν τις ροές εργασίας στην ακτινολογική ογκολογία.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *