Η Generali συνέχισε να αναπτύσσεται κερδοφόρα το πρώτο 9μηνο του 2023

O όμιλος Generali το 3ο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε ότι πέτυχε συνεχή ανάπτυξη σε λειτουργικά και καθαρά αποτελέσματα, ενώ επιβεβαίωσε την σταθερή κεφαλαιακή θέση του με δείκτη φερεγγυότητας στο 224%.

Το GWP αυξήθηκε στα 60,5 δισ. ευρώ (+4,7%), λόγω της ισχυρής αύξησης της P&C (+11,4%). Οι καθαρές εισροές ζωής επικεντρώθηκαν εξ ολοκλήρου στο unit-linked και στην προστασία, σύμφωνα με τη στρατηγική του Ομίλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο συνδυασμένος δείκτης βελτιώθηκε στο 94,3% (-3,1 p.p.), επωφελούμενος από χαμηλότερο δείκτη ζημιών, κυρίως χάρη στο υψηλότερο προεξοφλητικό αποτέλεσμα, αντισταθμίζοντας τις σημαντικές επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα συνέχισε να αυξάνεται φτάνοντας τα 5,1 δισ. ευρώ (+16,7%), με επικεφαλής τον τομέα P&C, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές, επωφελούμενο επίσης από τη διαφοροποίηση των πηγών κερδών και τη συμβολή από εξαγορές.

Το καθαρό αποτέλεσμα βελτιώθηκε στα 2.822 εκατ. ευρώ (έναντι 1.455 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2022). Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου αυξήθηκαν στα 27,2 δισ. ευρώ (+2,1% σε σύγκριση με το 2022). Το σύνολο του ενεργητικού υπό διαχείριση του Ομίλου ήταν 625,3 δισ. ευρώ (+1,6% σε σύγκριση με το 2022).

«Ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσεται κερδοφόρα τους πρώτους εννέα μήνες χάρη στην ισχυρή αύξηση τόσο των λειτουργικών όσο και των καθαρών αποτελεσμάτων, παρά τον υψηλότερο αντίκτυπο από τα καιρικά φαινόμενα, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά του σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τη στρατηγική μας, διατηρούμε τη δέσμευσή μας για τεχνική αριστεία στον τομέα P&C, ενώ στη Life θα συνεχίσουμε να χτίζουμε στους πιο κερδοφόρους επιχειρηματικούς τομείς. Χάρη στο διαφοροποιημένο επιχειρηματικό της μοντέλο και τη σταθερή κεφαλαιακή της θέση, η Generali παραμένει σε πλήρη τροχιά για να επιτύχει όλους τους στόχους της στρατηγικής μας «Lifetime Partner 24: Driving Growth»», σχολίασε ο CFO του Generali Group, Cristiano Borean.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας  press-release.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *