Η Interamerican που γίνεται μια εταιρία, οι Γάλλοι που ήρθαν για να μείνουν και ο “πόλεμος” για μια ΕΠΥ

H προαναγγελθείσα από πέρυσι πρόθεση της Interamerican να ενώσει τις τρεις ασφαλιστικές εταιρίες  της (ζωής, ζημιών, και βοήθειας) σε ενιαίο εταιρικό σχήμα φαίνεται να υλοποιείται εντός του έτους.

Η αναζήτηση μιας μικτής άδειας ασφαλιστικής εταιρίας βρέθηκε από την «ΟΡΙΖΩΝ» Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων που είχε μικτή άδεια ( που πλέον δεν δίνονται).

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ωστόσο, η οικογένεια Αχή φρόντισε πριν πουλήσει την εταιρική επωνυμία που είχε την μικτή άδεια να ιδρύσει άλλη με την ίδια επωνυμία και βάζοντας  μετά το «ΟΡΙΖΩΝ» το  1964 ( Η ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία) αποκλειστικά ζημιών και να μεταφέρει εκεί το χαρτοφυλάκιο των γενικών κλάδων.

Για αυτές τις διεργασίες σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα και από την στήλη “ Ασφαλιστικά Σφηνάκια” και από τα άρθρα του asfalisinet.gr

Μετα από τις παραπάνω διαδικασίες δόθηκε και η έγκριση της ΕΠΑΘ της Τράπεζας της Ελλάδος  για την μεταβίβαση στην Interamerican Ζωής μαζί με κάποιο χαρτοφυλάκιο του κλάδου ζωής που είχε η «ΟΡΙΖΩΝ» Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων.

Θυμάστε πέρσι, όταν ήταν στο φόρτε τους τα deals, που κάποιοι στον οικονομικό και όχι μόνο ηλεκτρονικό τύπο ήθελαν πολυεθνική ασφαλιστική Γαλλικής προέλευση να πωλείται…και παρά τις διαψεύσεις το συνέχιζαν, προφανώς γιατί κάποιοι έτσι ήθελαν να χτυπήσουν την ανάπτυξη της εταιρίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν κατάφεραν και τίποτα. Μετά βεβαιότητας η στήλη σας πληροφορεί ότι οι Γάλλοι ήρθαν για να μείνουν. Και το μήνυμα δεν είναι από εδώ αλλά από τον μητρικό όμιλο.

Mιας και αναφερόμαστε στην Γαλλία δύο μεγάλα πρακτορειακά διαμεσολαβητικά σχήματα, που κάποτε ήταν, ένα “έβγαλαν μαχαίρια” με μήλον της έριδος ΕΠΥ ασφαλιστική Γαλλικής προέλευσης.

Ηταν και τα δύο διανομείς  της,  αφού μία άλλη εταιρία είναι αυτή που την αντιπροσωπεύει , όπως γίνεται με κάποιες ΕΠΥ, που άλλος την αντιπροσωπεύει και άλλοι  διανέμουν το προϊόν , αλλά όχι όλες. 

Τώρα το μεγαλύτερο από αυτά τα δύο πρακτορειακά σχήματα σταμάτησε στο εντελώς ξαφνικά την διανομή της Γαλλικής ΕΠΥ…και έφερε άλλη ΕΠΥ. 

Πάντως και τα δύο αυτά πρακτορειακά σχήματα συνεχίζουν να διανέμουν άλλη ΕΠΥ Καταριανής προέλευσης με Μαλτέζικη έδρα .    Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *