Η INTERAMERICAN χορηγός ασφάλισης του έργου «Plastic Ocean»

Το πρωτοποριακό, διαδραστικό έργο «Plastic Ocean», που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Κοτζιά από τις 27 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου, υποστήριξε η INTERAMERICAN χορηγώντας την ασφάλισή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Στόχος της παρουσίασης αυτής της συμβολικής ιδέας και στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Eco Art Athens, ήταν να αναδειχθεί το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών από το πλαστικό.

Την υφιστάμενη δραματική κατάσταση των ωκεανών έχει ως θέμα του το έργο, που υπογράφει ο αμερικανός καλλιτέχνης Fred George και η ιρλανδή χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Staatstheater Saarbruecken Marguerite Donlon, με την παραστατική απεικόνιση του παγκόσμιου χάρτη και πάνω του των επτά θαλασσών, με επτά στήλες από πλεξιγκλάς. Η σύνθεση συμπληρώνεται από έναν πίνακα πληροφοριών με στοιχεία για τη ρύπανση των ωκεανών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η INTERAMERICAN με την πρωτοβουλία αυτή υπογράμμισε έμπρακτα για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προσθέτοντας άλλη μια δράση στη συνεργασία που έχει αναπτύξει με την περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» για τον ίδιο σκοπό. Η έκθεση του έργου είχε την υποστήριξη του Δήμου ΑθηναίωνΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω μεγάλες εταιρείες όπως η Interamerican να μην κοιτανε μόνο το κέρδος αλλά να ενδιαφέρονται και για ζητήματα όπως το περιβάλλον. Μπράβο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *