Η Munich Re αποχωρεί από την Net-Zero Insurance Alliance

Η παγκόσμια αντασφαλιστική Munich Re ανακοίνωσε την αποχώρησή της από  τη Συμμαχία Net-Zero Insurance Alliance (NZIA), επικαλούμενη τους αντιμονοπωλιακούς κινδύνους που περιορίζουν το εύρος των στόχων της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η NZIA που είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι μια ομάδα 30 ασφαλιστών και αντασφαλιστών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του παγκόσμιου όγκου ασφαλίστρων παγκοσμίως, οι οποίοι μαζί στοχεύουν να μεταφέρουν τα χαρτοφυλάκια αναδοχής τους σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αλλά  την Παρασκευή με ανακοίνωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Munich Re, Joachim Wenning, εξήγησε ότι τώρα θεωρεί τη Συμμαχία ως περιοριστική στους κλιματικούς στόχους της εταιρείας του στο μέλλον.

«Κατά την άποψή μας, οι ευκαιρίες για επιδίωξη στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε μια συλλογική προσέγγιση μεταξύ ασφαλιστών παγκοσμίως χωρίς να εκτεθούμε σε σημαντικούς αντιμονοπωλιακούς κινδύνους είναι τόσο περιορισμένες που είναι πιο αποτελεσματικό να επιδιώξουμε μεμονωμένα τη φιλοδοξία μας για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», είπε ο Wenning.

Πηγή : reinsurancene.wsΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *