Η Pool Re θα διευθετήσει τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ

H αντασφαλιστική εταιρεία Pool Re για τρομοκρατικά χτυπήματα, η πρώτη του είδους που ίδρυσε η βρετανική κυβέρνηση το 1993 έπειτα από πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα συνεργαστεί με τα μέλη της για την διευθέτηση τυχόν διεκδικήσεων έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελεστικός επικεφαλής της Τζούλιαν Ενόιζι.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας έπειτα από συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ.

“Συμπάσχουμε με όλους όσοι επλήγησαν από την φρικτή χθεσινοβραδινή επίθεση στο Μάντσεστερ. Η Pool Re θα συνεργαστεί με τα μέλη της για την διευθέτηση όποιας διεκδίκησης προκύψει από την επίθεση το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει ο ίδιος σε απάντησή του στο Reuters μέσω email.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη του αλληλοασφαλιστικού οργανισμού, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ανάμεσα στις υπηρεσίες τους και ασφάλιση από τρομοκρατική ενέργεια ή άλλους κινδύνους παρόμοιας έκτασης έπειτα από απαίτηση του πελάτη.

Η ασφαλιστική εταιρεία με τη σειρά της, όταν ο κίνδυνος επέλθει, αποζημιώνει τον πελάτη μέχρι το όριο που έχει ορίσει και αν το ποσό υπερβαίνει την αποζημίωσή της τότε απευθύνεται στον αλληλοασφαλιστικό οργανισμό για την επιπλέον κάλυψη της ζημιάς.

Με τη σειρά του ο αλληλοασφαλιστικός οργανισμός, αν ο κίνδυνος υπερβαίνει σε κόστος τα αποθέματά του, μπορεί να απευθυνθεί στο κράτος προκειμένου αυτό να αναλάβει την περαιτέρω κάλυψη της ζημιάς–στην περίπτωση αυτή, αν η βρετανική κυβέρνηση κρίνει ότι πρόκειται για επίθεση που συνδέεται με την τρομοκρατία.
Πηγή: nooz.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *