Η Ralph Lauren μήνυσε την ασφαλιστική της εταιρία για απάτη και παράβαση συμβολαίου

Με αγωγή σε  επαρχιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϋ, η αμερικανική εταιρία μόδας Ralph Lauren ισχυρίστηκε ότι η Factory Mutual Insurance  φέρεται να την απέτρεψε να αποζημιωθεί από  ασφαλιστήριο  συμβόλαιο που είχε μαζί της για κάλυψη  «όλων των κινδύνων». 

Η Ralph Lauren υποστηρίζει ότι  τον περασμένο Μάιο συναψε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που  παρέχει κάλυψη έως και 700 εκατομμύρια δολάρια και ασφαλίζει την ιδιοκτησία της μάρκας έναντι «όλων των κινδύνων απώλειας ή ζημίας φυσικής απώλειας».

Η  Ralph Lauren ισχυρίζεται ότι ασφαλιστική εταιρία  Factory Mutual αρνήθηκε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και υποστηρίζει ότι μια ρήτρα στη σύμβαση σχετικά με «μόλυνση» περιόρισε το πεδίο ασφαλιστικής κάλυψης της γνωστής φίρμας που σχετίζεται με αξιώσεις γύρω από το ξέσπασμα του COVID-19.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρία με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέφερε απώλειες 112 εκατομμυρίων δολαρίων πρώτου τριμήνου και μείωση των εσόδων κατά 66% στα 487 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η χονδρική της επιχείρηση στη Βόρεια Αμερική μειώθηκε κατά 93%, πιθανόν να αντικατοπτρίζει τις ακυρωμένες παραγγελίες την άνοιξη και τις εκτεταμένες μειώσεις σε συνεργάτες πολυκαταστημάτων, όπως η Macy’s και η Hudson’s Bay Company.

Στην αγωγή ο οίκος μόδας Ralph Lauren  τονίζει ότι δεν ήταν η μόνη εταιρία που είχε επηρεαστεί από τη ρήτρα «μόλυνσης» που επικαλείται η ασφαλιστική για την εξαίρεση της ασφαλιστικής αποζημίωσης. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η Factory Mutual είχε στείλει ενημέρωση  στο προσωπικό της  να απορρίπτονται για όλους τους αντισυμβαλλόμενους οι απαιτήσεις για κάλυψη από την πανδημία Covid-19 υποστηρίζοντας ότι  αυτό αποτελεί απάτη και παράβαση της ασφαλιστικής σύμβασης.

Εκπρόσωπος  της ασφαλιστικής  Factory Mutual, δήλωσε: «Η FM Global δεν μπορεί να συζητήσει το θέμα στα μέσα ενημέρωσης λόγω της νομικής φύσης του θέματος».

Πηγή: footwearnews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *