Η wise Daedalus, υπερήφανος χορηγός του «@iamnotadoll_project» !

Η εταιρεία Wise Daedalus Life, πιστή στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εναρμονίζοντας τις δράσεις της με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει έμπρακτα στη διαδραστική εναλλακτική έκθεση/δρώμενο  «@iamnotadoll_ project» η οποία είναι μια πρωτοβουλία της γλύπτριας κ. Ιωάννας Παρασκευά.  

Η δράση αυτή έχει στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης,  επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών. Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τους νέους αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους πιο μεγάλους σε ηλικία που γνωρίζουν. Τα γλυπτά αυτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG5).  Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Η δράση αυτή θα φιλοξενηθεί για  κάποιους μήνες στη Σουηδική Πρεσβεία  

Τα 6 γλυπτά της σειράς “@iamnotadoll_project “Δεν είμαι κούκλα” που δημιουργήθηκαν, ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα, για αυτό το σκοπό μιλούν για: 

  • Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός,
  • Βια στις  σχεσεις, οικογένεια, εργασια, (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική) 
  • Αναγκαστικός και πρόωρος γάμος, 
  • Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή)
  • Εμπορία γυναικών / κοριτσιών 
  • Κατάχρηση στο διαδίκτυο 

Η πλατφόρμα στα social media (Instagram, facebook: @iamnotadoll_project  ήδη φιλοξενεί δράσεις και απόψεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των τεχνών και των επιστημών, αλλά κυρίως νέων που γίνονται Πρεσβευτές της κίνησης αυτής.  Ενώ η ιστοσελίδα www.iamnotadollproject.com φιλοξενεί εικόνες και περιγραφές των γλυπτών ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους.

Υ.Γ  H Ασφάλιση του «@iamnotadoll_project»  έγινε μέσω της Ατλαντικής Ένωσης.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *