Θέματα προστασίας των καταναλωτών στην ταξιδιωτική ασφάλιση εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή

Η Ευρωπαϊκή  Εποπτική Αρχή για την Ιδιωτική Ασφάλιση (EIOPA) εντοπίζει θέματα προστασίας των καταναλωτών στην ταξιδιωτική ασφάλιση και ενημερώνει τις ασφαλιστικές με ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ειδικότερα, η EIOPA επισημαίνει ότι με την οικονομική ανάκαμψη, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, σε συνδυασμό με τη μείωση του ταξιδιωτικού κόστους, ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη της αγοράς στην ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ο τομέας της ταξιδιωτικής ασφάλισης αναφέρει, μεταξύ άλλων η EIOPA,  αντιμετωπίζει σημαντικές αλλαγές με νέες ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα αύξηση των υφιστάμενων προβλημάτων και  νέων κινδύνων. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες στα επιχειρηματικά τους μοντέλα που οδηγούν σε αλλαγές σε ολόκληρη την αλυσίδα ενώ νέα είδη διανομέων έχουν εισέλθει στην αγορά. 

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκύπτουν κατά την πώληση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων online και τη δυνητική διάβρωση της αξίας ή και  των χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Για την καλύτερη  κατανόηση των προϊόντων ταξιδιωτικής ασφάλισης , τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων και τις ζημίες των καταναλωτών  χρειάζεται ανάληψη, ενδεχομένως, σχετικών εποπτικών ενεργειών. Η EIOPA ξεκίνησε αυτή τη θεματική ανασκόπηση και απέστειλε  ερωτηματολόγιο σε 201 ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 29 ευρωπαϊκές χώρες για τη συλλογή στοιχείων. Οι αρμόδιες εθνικές αρχές (ΕΑΑ) διένειμαν το ερωτηματολόγιο σε επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του συνόλου των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην ταξιδιωτική  ασφάλιση στις εθνικές αγορές.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τι αναφέρει για το θέμα η EIOPA Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *