θέσεις και αιτήματα των ασφαλιστών έθεσε η ΠΟΑΔ στον τομεάρχη της ΝΔ Μηταράκη

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών :

Στο πλαίσιο των στόχων που ανακοινώσαμε στην Τακτική Γεν. Συνέλευση για το έτος 2019,Μέλη του Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Π.Ο.Α.Δ, της Νέας Δημοκρατίας.

Θέσαμε υπόψη του, τους τρεις βασικούς άξονες που αφορούν στο σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς, με προτεραιότητα την αναμόρφωση της Φορολογικής και Ασφαλιστικής επιβάρυνσης των 14.000 Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Καταθέσαμε τις απόψεις μας για την δημιουργία κινήτρων αύξησης της Ασφαλιστικής Παραγωγής, όπως την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων Ζωής, Υγείας, Σύνταξης για ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια, με αίτημα να επεκταθεί και στα ασφάλιστρα των συμβολαίων Περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών. Τονίσαμε την ανάγκη συνέργειας μεταξύ Κρατικού Φορέα και Ιδιωτικής Ασφάλισης στο ζήτημα των Συντάξεων.

Τέλος επισημάναμε την ανάγκη ενδυνάμωσης της Εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς σε θέματα όπως Αθέμιτος Ανταγωνισμός, ΕΠΥ, κλπ.

Ο κ Μηταράκης, αναγνώρισε την ανάγκη ελάφρυνσης του Φορολογικού μέσω μείωσης της προκαταβολής φόρου, των φορολογικών συντελεστών και τον φόρο επί των κερδών και εξέφρασε πολύ θετική άποψη για την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων στο σύνολο τους.

Μας παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της ΝΔ για το Συνταξιοδοτικό, με την μετάβαση από το 2021 σε Κεφαλοποιητικό Σύστημα που θα ανοίξει ΝΕΕΣ προοπτικές για το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς και στο Συνταξιοδοτικό μέλλον των νέων εισερχομένων στην αγορά εργασίας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *