Θέτουν θέματα για συζήτηση στην Εθνική Συνδιάσκεψη των αιρετών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Σε επιστολή  που στάλθηκε στο asfalisinet.gr από την  συντονιστική ομάδα των ενεργών ασφαλιστών αναφέρονται τα παρακάτω :

Η συντονιστική ομάδα των ενεργών ασφαλιστών χαιρετίζει τη 1η Εθνική Συνδιάσκεψη κ τους εύχεται καλή επιτυχία.

Εμείς από τη μεριά μας θα παραθέσουμε τις παρακάτω ερωτήσεις αλλά και όποιες άλλες αναγραφούν στα σχόλια κάτω από αυτήν την ανάρτηση μέχρι τη Παρασκευή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το άρθρο υπάρχει σχετικό email όπου μπορούμε να ρωτήσουμε και να συζητηθεί.

Αναμένουμε τις απαντήσεις από τη 1ης Εθνική Συνδιάσκεψη που δίνει το ΕΕΑ και κατά προτίμηση εγγράφως ώστε να σας παραθέσουμε τις απαντήσεις.

1. Ως προς την εποπτεία που ασκείτε στον κλάδο υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα από τα επιμελητήρια, σύλλογοι ,ΤτΕ?

2. Γιατί δε μπαίνουν νέοι στο επάγγελμα, παρότι έχουμε μεγάλη ανεργία;

3. Ποια είναι η επίσημη θέση ως προς το γεγονός πως τα οχήματα που βρέθηκαν ανασφάλιστα και τους επιβλήθηκε η ποινή των 250 Ευρώ με την μορφή παραβόλου… (δηλαδή δημοσίου εσόδου) πρέπει πρώτα να αποπληρωθεί το παράβολο και μετά να ασφαλίσει ο πολίτης… Δηλαδή το κράτος δεν το ενδιαφέρει αν είναι ασφαλισμένα τα οχήματα απλά το ενδιαφέρει να εισπράξει το δημόσιο έσοδο και μέχρι τότε ας είναι ανασφάλιστοι όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το παράβολο… Θα ήθελα να μάθω την επίσημη θέση των παρευρισκομένων φορέων σχετικά με αυτό και αν δεν συμφωνούν τι ενέργειες έκαναν για να το ανατρέψουν…

4. Τι θα γίνει με τον ΑΜΚΑ καθώς και πως θα γίνεται η χρήση του σε ότι αφορά τα προγράμματα υγείας ( ανάληψη αποζημίωσης )

5. Γιατί 20 χρόνια τώρα η Ασφαλιστική Αγορά δε λέει να ξεκολλήσει από το 2,2%. Τι ενέργειες έχουν σκοπό να κάνουν για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη. Πως η Πορτογαλία πχ είναι στο 7%;

6. Πότε επιτέλους θα προστατευτούν τα μικρομεσαία χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που εργάζονται στο agency από τους διευθυντές γραφείων που λυμαίνονται τον κόπο των συναδέλφων;

7. Πως υπολογίζεται το ποσόν αυτό και κατά πόσο είναι νόμιμο, από την στιγμή μάλιστα, που στην πρώτη σελίδα αυτών των συμβολαίων αναφέρεται “δικαίωμα εφάπαξ” 15€. Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν ο πελάτης – ασφαλισμένος, γνωρίζει για αυτήν την χρέωση. Και τέλος, πως είναι δυνατόν να υπάρχει δικαίωμα 30 έως 50€ στα ετησίως ανανεωμένα και στα παλαιά ισόβια να χρεώνεται δεκαπλάσιο και πλέον, ποσόν;

Γενικά να μας πείτε για το δικαίωμα στα συμβόλαια εάν πρέπει να υπάρχει και ποια η θέση σας?

8. Προχθές στην επαναπιστοποίηση θέσαμε θέμα για την επαγγελματική μας ευθύνη. Κλείνω αισίως τα 18 χρόνια στο χώρο κι ακόμα το μόνο επάγγελμα που υποχρεούται να φέρει συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης είμαστε εμείς και μια ακόμη κατηγορία καμένων. Θέλω να ρωτήσω γιατί δε συμβαίνει το ίδιο με όλα τα επαγγέλματα?Τι ενέργειες κάνετε ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία?

9. Καμιά συγκέντρωση έξω απο τράπεζες θα γίνει για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν στον καταναλωτή?

10. Ποια είναι η θέση σας όσον αναφορά τις πρακτικές των ασφαλιστικών που συνεργάζονται με τις τράπεζες?

11. Κάνετε προσπάθειες για να επανέλθει ο θεσμός του δόκιμου ασφαλιστή ?

12. Τα δίπλα και τριπλά τιμολόγια φέρνουν ανάπτυξη κ Εμπιστοσύνη στο κλάδο; Ποια είναι η θέση σας και οι ενέργειες σας?

13..Βάση της ΙDD o Μεσίτης είναι εκπρόσωπος κ αμοίβεται από το πελάτη .Μπορεί να δέχεται ΄[ άμεσα η έμμεσα ] αμοιβές,δώρα,κίνητρα,ταξίδια , μπόνους από τις εταιρίες?

14 Έχουμε προτείνει [ Οι Ενεργοί Ασφαλιστές τη Δημιουργία ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ .Είστε σύμφωνοι η όχι σ αυτό?

15 Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος – ΕΑΔΕ πιστεύετε ότι εκπροσωπεί τους Διαμεσολαβητές?

16 Πόσα είναι τα χρήματα που εισπράτουν όλα τα επιμελητήρια της χώρας από τους διαμεσολαβούντες κ πώς καθώς κ πόσα από αυτά επιστρέφουν ανταποδοτικά?

17 Η ” Εμπορική Αξία ΄΄ των Συντονιστών Πρακτόρων πιστεύεται ότι υπάρχει κ εάν ναι πως σκέφτεστε να διεκδικηθεί η έστω να περιγραφτεί στις συμβάσεις?

18 Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος έχει αρκετές επιτροπές.Πιστεύετε ότι θα πρέπει να προταθεί κ μία ακόμα?Η Επιτροπή Διαμεσολάβησης

Εκ της Συντονιστικής Ομάδας των Ενεργών Ασφαλιστών

Αθήνα 14 Μαίου 2019  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *