Θύματα ασφαλιστικής απάτης με “μαϊμού” ασφαλιστική καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ως ανασφάλιστοι

Τα απόνερα της ασφαλιστικής απάτης που είχε αποκαλυφθεί το 2013 με εταιρία μαϊμού στου Ζωγράφου που δήθεν εκπροσωπούσε Βουλγαρική ασφαλιστική και εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια, “τσεπώνοντας” τα ασφάλιστρα και  αφήνοντας ανασφάλιστους τους οδηγούς, φαίνεται έχουν και συνέχεια.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε  στην ιστοσελίδα μας και ερευνούμε για περισσότερα στοιχεία θύμα αυτής της ασφαλιστικής απάτης μετά από τροχαίο ατύχημα διαπίστωσε ότι ήταν ανασφάλιστο. 

Η ασφαλίστρια δήλωσε τότε ότι είχε πέσει θύμα και η ίδια των απατεώνων και τους ασφάλισε σε άλλη εταιρία. Μετά την εμπλοκή στο ατύχημα ( μικρής έκτασης) στο θύμα καταλογίστηκαν πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων ως ανασφάλιστου.

Μετά από νομικές ενέργειες επεστράφησαν οι πινακίδες ενώ έγινε δικαστική προσφυγή κατά του προστίμου δεδομένου της απάτης.  Η υπόθεση εκδικάστηκε και το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την διαγραφή του προστίμου, και έτσι τώρα το θύμα καλείται να καταβάλει το πρόστιμο το οποίο αν δεν πληρωθεί θα πάει στην εφορία.

Η υπόθεση αυτή, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές απάτες με πλαστά ασφαλιστήρια στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και διάφορες άλλες διάσπαρτες υποθέσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς από το αστυνομικό δελτίο, δείχνουν ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να είναι συνεχώς υποψιασμένοι και να ελέγχουν με κάθε τρόπο τόσο την εγκυρότητα του ασφαλιστηρίου με ένα κλικ στο hic.gr, και επιπλέον την επαγγελματική ταυτότητα του ασφαλιστή με τον οποίο συνεργάζονται. 

Φωτογραφία αρχείου από την υπόθεση που είχε δημοσιοποιήσει η ΕΛ.ΑΣΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *