Ιδιωτικά μέσα πυρόσβεσης από ασφαλιστικές εταιρίες στις πυρκαγιές της Καλιφόρνιας

Ενώ ακόμη δεν έχουν σβήσει οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νεκρών, καθώς εκατοντάδες αγνοούμενοι θα ανεβάσουν τον αριθμό τους, υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, όπως επισημαίνει το fortune.com,που δεν θα χρειαστεί να ανοικοδομήσουν τις κατοικίες τους.
Μεταξύ αυτών και το διάσημο ζευγάρι Kim Kardashian και Kanye West καθώς ζήτησε από ιδιωτικούς πυροσβέστες να σώσουν το σπίτι τους αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι υπηρεσίες ιδιωτικής πυρόσβεσης παρέχονται ως υπηρεσία από τα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχουν με υψηλό κόστος οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, για παράδειγμα, έχουν σύμβαση με εταιρία με έδρα τη Μοντάνα, που ονομάζεται Wildfire Defense Systems, η οποία μπορεί να αποστέλλει ιδιωτικές υπηρεσίες πυρόσβεσης για να προστατεύσει τα σπίτια των πελατών της σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με την CBS News, μια τέτοια υπηρεσία ασφαλιστικής κάλυψης θα μπορούσε να κοστίσει μεταξύ $ 2.500 και $ 8.000 ετησίως σε μια πόλη όπως το Malibu. Επιπλέον, όπως αναφέρει το CBS οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν αυτή την υπηρεσία σε σπίτια αξίας άνω των $ 2 εκατομμυρίων, πράγμα που σημαίνει ότι οι λιγότερο πλούσιοι δεν θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτές τις προστασίες.
Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για την υπηρεσία ιδιωτικής πυρόσβεσης, για παράδειγμα, από την ασφαλιστική εταιρία AIG, αποτελούν το 42% της λίστας των 400 πλουσιότερων Αμερικανών της λίστας Forbes, αναφέρε το NBC News.
Πηγή: fortune.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *