Ιδιώτες , ασφαλιστές , φανοποιοί σε μεγάλη απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών


Νέες περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης που ερευνούν οι αστυνομικές αρχές δείχνουν ότι υπάρχει συνεχείς αύξηση του φαινομένου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Η νέα υπόθεση έχει να κάνει με πλήθος εικονικών τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή της Αθήνας και σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ερευνούν οι αστυνομικές αρχές ψάχνοντας ακόμα και στο Facebook.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αρχές έφθασαν στην άκρη του κυκλώματος από την διαπίστωση ότι εταιρείες -με έδρα στα δυτικά προάστια- που φέρεται να έδιναν ανταλλακτικά στα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, είχαν διαφορετικό αντικείμενο (όπως πώληση τσαντών!) αλλά και είχαν κλείσει προ πολλού. Ηδη με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ έχει καταγράψει μια λίστα 181 ΙΧ που φαίνεται να συμμετείχαν σε… ύποπτα ατυχήματα με υλικές ζημιές και την έχει αποστείλει σε εταιρείες για να καταγραφούν τα μεγέθη της απάτης που κοστίζει μεγάλα ποσά και στο ελληνικό δημόσιο.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας , που επικαλείται το δημοσίευμα , δείχνουν να εμπλέκονται τουλάχιστον 20 έως 30 άτομα που φέρεται να έστησαν περισσότερα από 300 τροχαία ατυχήματα και να εισέπραξαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ! Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, τα μέλη του κυκλώματος για να τεκμηριώνουν τα ατυχήματα κουβαλούσαν σε όλη την Αθήνα τα ίδια οχήματα που τους έβαζαν άλλες πινακίδες και διαφορετικά ανταλλακτικά, αλλοιωμένα, από πολλού τύπου τρακαρίσματα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη του κυκλώματος, ιδιώτες, φανοποιοί, ασφαλιστές κ.λ.π., σκηνοθετούσαν σύνθετα τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή τριών-τεσσάρων αυτοκινήτων προκειμένου να μην προκαλούν υποψίες.
Οι ερευνητές της υπόθεσης για να τεκμηριώσουν τις σχέσεις των μελών του κυκλώματος συγκέντρωσαν στοιχεία από προφίλ στο Facebook όπου αναδείχθηκε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στο ίδιο ατύχημα ήταν «φίλοι» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Και ορισμένοι μάλιστα είχαν φωτογραφίες παρέα από νυκτερινά κέντρα…
Πηγή : www.tovima.gr

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *